Николай Радулов за Сертов: Ние го търсим, той не се крие

  • 07 януари 2015 08:10

  • 3975
  • 2
Николай Радулов за Сертов: Ние го търсим, той не се крие
©

Не са харчени допълнителни средства за издирването на Петко Сертов. В това увери бившият главен секретар на МВР Николай Радулов в сутрешния блок на БТВ. Според него издирвателните действия не включвали нищо по-различно от рутинната работа на полицаите.

„Разследването може и да е скъпо, но може и да не струва нищо“, каза Радулов. Той обясни, Гърция е любимата дестинация на МВР, когато не знае някого къде е. Причината са слабите, почти никакви проверки на границата. „Никой не си дава вече труда да го търси. Има една бюлетина за него и това е“, каза той. Заради тази бюлетина, когато Сертов се регистрира в някой хотел, информационната система реагира без излишно харчене на полицейски ресурс.

„Цялата работа с Петко Сертов е пресилена. Той вече не знае нищо. Ако си спомняте като се появи като директор на една новосъздадена служба в НС, не знаеше нищо по текущи дела“, припомни Радулов. „Фиксираме се върху Петко Сертов, но този случай показва, че никой не може да бъде издирен, ако не иска да бъде намерен, а държавата издирва престъпници, терористи“, допълни той.

„Ние го търсим, той не се крие“, обобщи бившият главен секретар на МВР.

 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3975 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ъх

2015.01.07 | 22:28

2
Бай Петко така и не го дадоха да го видим. Уж не се криел, уж го знаели къде е. Пък бил си използвал личната карта в хотел. Даже и дете ще се сети, че хипотетично е възможно всеки, който прилича на него да му използва личната карта. Още повече в рецепция, където никой няма да му обърне внимание, а Бай Петко да е закопан под някоя маслина :D

2015.01.07 | 22:28

1
TIKVATA SAS CVETANOV SAMO-----ZNAIAT KAKVO SA NAPRAVILI SAS SERTOV!!!

Добави коментар

Водещи новини