Ген. Васил Василев: Станалото с Петко Сертов е мистерия

  • 10 декември 2014 18:55

  • 4795
  • 4
Ген. Васил Василев: Станалото с Петко Сертов е мистерия
©

С Петко Сертов се познаваме от много години. Като човек е изключително премерен, възпитан и прагматичен. Задълбочен човек, който мисли сериозно.

Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ генрал Васил Василев, бивш шеф на НС "Полиция". Липсва само една хипотеза за него, че е на Марс, но дотам няма транспорт. Изговориха се много неща. Трудно ми е да говоря, защото сме приятели и не искам да влизам в конспирации. Нещата говорят, че явно става въпрос за личен мотив. Явно иска да бъде сам. Ако разсъждаваме логически, той се издирва от понеделник. За това време съвсем спокойно е можел да мине през която си граница поиска. Трудно ми е да коментирам думите на съпругата му. Тя го познава най-добре. Не искам да влизам в сферата на гаданията. Не мога да си представя каква толкова страшна информация е имал за някой. Бил съм в службите и мога да заявя, че директорът не винаги знае в детайли по какво се работи. Той е запознат, но със сигурност не знае всички подробности. Станалото с Петков Сертов е мистерия. Да се надяваме, че ще се покаже отнякъде, каза още Василев.

Той коментира и гласените от новото правителство промени в службите за сигурност. От създаването на ДАНС досега се видя, че това е тромава структура, която не може да изпълнява функциите си. Тя трябва да стане по- скоро контраразузнавателна служба. В МВР трябва да има централизация, поясни генералът. .

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4795 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2015.04.21 | 10:17

4
няма мистерии при мафията, откраднатите пари от ктб тепърва ще се разпределят, кой ли ще е следващият?

2015.04.21 | 10:16

3
абе ти и вие сте едни генерали, и една полиция - пълна мистерия!
bako

2015.04.21 | 10:16

2
тоя консултант на Боби и ко оправи изстъпленията във футбола сега ще реши и проблема със Сертов.Не знам какво го влачат от студио е в студио..сигурно и там консултира на хонорар..

2014.12.21 | 14:52

1
Стига с този “личен мотив“,не го вярвам.Ако е личен,да е казал на жена си и детето си.

Добави коментар

Водещи новини