Емилия Сертова: Съпругът ми не би посегнал на живота си

  • 10 декември 2014 14:37

  • 4466
  • 8
Емилия Сертова: Съпругът ми не би посегнал на живота си
©

Изчезването на Петко Сертов не може да се дължи на каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест, убедена е съпругата на обявения за издирване бивш шеф на ДАНС. Емилия Сертова е категорична, че съпругът й при никакви обстоятелства не би посегнал сам на живота си.

„В дните, след като стана известно за изчезването на съпруга ми, в общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока, и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването“, посочва тя в изявление до БТА.

Сертова се надява, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в обществото за възможните причини за случилото се.

„Искрено се надявам, че органите на МВР няма да се подведат от невярната информация и ще положат максимални усилия за намирането на съпруга ми”, посочва още Емилия Сертова.

Тя отново се обръща с молба към органите на МВР, в името на човечността, преди публично огласяване на факти от разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях.

Сертов беше обявен за национално издирване в събота на обяд, след като съпругата му подала сигнал. Той напуснал дома си в петък следобед, като оставил мобилните си телефони вкъщи. От вчера вече го търси и Интерпол. По-рано от СДВР обявиха, че последно Сертов е засечен със сив "Опел", той е изтеглил пари в района на НДК, след което следите му се губят.

Полицията обмисля възможността да търси Сертов с хеликоптер в Южна България, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Когато напуснал дома си в петък, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт. Затова полицията проверява всички гранични пунктове, но досега няма данни той да е регистриран да влиза в съседна на България страна.

Последвайте канала на

Десислава Станева
4466 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Мечо Пух

2014.12.10 | 21:03

8
Лазаров да си търси акъла с хеликоптер!

2014.12.10 | 21:03

7
ТИКВАТААААА ! ТИКВАТА Е , неговата мама герберастко-комунистическа , европедалска ! Мишо Бирата , Сертов , да се готви следващия !

2014.12.10 | 21:03

6
Търсете го при бившия му шеф в Брюксел , човека не иска да бъде намерен.

2014.12.10 | 21:02

5
В Афера.бг пише,че някакъв Иван Кутевски(не знам кой е,но е свързано с енергийни фирми),сам казва,че го е видял последен в 9,00 часа,обаче в медиите писаха,че е видян следобеда около 15,30 часа.Та се питам,как е толкова сигурен,че той е човека,s който se е видял за последно?

2014.12.10 | 21:02

4
крадците на ктб започнаха да се избиват, кой ли ще е следващия?
каката на баткото

2014.12.10 | 20:11

3
гледай ти, изпращат послание на френския посланик,че певеца му вече не пее, но най вероятно е от ответната страна да отвлекат съдия Румяна Ченалова за да върнат отговор на съобщението ,а тя също ще попее за много работи!

2014.12.10 | 20:05

2
Стига вече с тоя бе?! Ако беше обикновен гражданин чак след 6 месеца щяхте да го издирвате

2014.12.10 | 18:14

1
Изобщо всеки поства всякакви версии,които повече да объркат,отколкото да насочат разследването,което е странно.

Добави коментар

Водещи новини