Разкриха въоръжен грабеж в Своге

  • 05 октомври 2011 15:13

  • 2013
  • 0
Разкриха въоръжен грабеж в Своге
©

Криминалисти от Областната дирекция на МВР-София и Районно управление „Полиция” (РУП)-Своге разкриха въоръжен грабеж, извършен в офис на свогенска фирма преди няколко дни, съобщиха от дирекцията.

С полицейска мярка за 24 часа в местното районно управление са задържани авторите на престъплението – рецидивистът Б.М. на 40 години и С.С. на 22 години от гара Лакатник и М.Д. на 22 години от гара Бов.

На 28 септември вечерта в РУП-Своге почти едновременно бил получени сигнали за задействан паник бутон и на тел. 112 от служител на местен офис, намиращ се на ул. “Александър Вутимски”, който съобщил, че в помещението нахлули двама маскирани, въоръжени с пистолети и заплашили него и колегата му. Нападателите ги повалили, завързали ръцете и краката им със самозатягащи пластмасови ленти тип “свинска опашка”, заключили помещението отвътре и ги принудили да кажат къде се намират парите.

Служителят признал, че парите са прибрани в чанта за лаптоп, оставена върху едно от бюрата. Грабителите отмъкнали цялата сума – около 5000 лева, заключили вратата отвън и побягнали. Единият от потърпевшите успял да освободи ръцете си след минута, натиснал паник-бутона на СОТ и се обадил от мобилния си телефон на 112.

На мястото на инцидента веднага бил изпратен автопатрул, който установил потърпевшите служители – Н.Я. на 26 години от с. Искрец и М.Д. на 22 години от гара Бов. Двамата разказали, че обирждиите били високи около 180 см, атлетични, с черни плетени маски на главите с прорези за очите и устата, въоръжени с по един пистолет. Пристигнала дежурна оперативна група, която извършила оглед, както и екип от криминалисти и разследващи от ОДМВР-София и местното районно управление.

В хода на разследването криминалистите установили, че единият от потърпевшите служители на фирмата давал неясни и нелогични обяснения. Оказало се, че М.Д. бил свързан с физическите извършители на престъплението. Той се познавал много добре със стария познайник на полицията Б.М. и поддържал връзка с него. Така Б.М. имал информация кога в офиса ще има по-голяма сума, за да направят удара.

След извършения грабеж Б.М. и съучастникът му С.С. на 22 години отишли в чейнджбюро в столицата, където обърнали левовете в евро и разделили парите като дали една част на М.Д.

Вчера служителите на реда задържали двамата извършители и техния съучастник. При обиски в дома на М.Д. били иззети 800 евро. Криминалисти установили, че С.С. дал своята част от парите на свой приятел, за да ги пази.

Късно снощи в гориста местност край с. Чибаовци полицаите открили мястото, където грабителите изгорили дрехите и маските. Наблизо бил намерен и разглобеният на части газов пистолет. За другия извършителите признали, че го разглобили и изхвърлили до веригата “МЕТРО” край Божурище.

Тримата грабители били задържани с полицейска мярка за 24 часа в РУП-Своге. Единият от тях – Б.М. е известен за кражби и противозаконни отнемания на МПС, четири пъти осъждан ефективно.

Разследването по случая продължава.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2013 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини