Закопчаха мъж, извършил въоръжен грабеж в магазин

  • 01 октомври 2011 14:27

  • 1000
  • 0
Закопчаха мъж, извършил въоръжен грабеж в магазин
© Булфото

Полицейски служители на 5 Районно управление „Полиция” (РУП) на СДВР задържаха за броени минути извършителя на въоръжен грабеж в магазин в ж.к. „Хаджи Димитър” вчера по обед, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На 30 септември около 11.30 ч. младеж със слънчеви очила и суичър, закриващ лицето му влиза в магазин на столична фирма и заплашва с пистолет двете служителки, принуждава ги да отворят касата и отнема намиращите се вътре пари, след което се оттегля в неизвестна посока.

След подадения сигнал в 05 РУП при проведените незабавни заградителни мероприятия и благодарение на бързата реакция на полицейските служители, минути по-късно на улица в жилищния комплекс от автопатрул е спрян за проверка С.Б., отговарящ на описанието на нападателя. Той е известен на МВР, криминално проявен за грабежи и е осъждан.

Задържан е с полицейска мярка в 5 РУП. Извършен е оглед на място от служители на Столична дирекция на вътрешните работи (СДВР) и районното управление.

По данни на потърпевшата фирма, отнетата при грабежа сума възлиза на 11 353 лева. Проведени са и други процесуално-следствени действия, при които по категоричен начин е установена съпричастността на С.Б. към грабежа. По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура, от където на лицето е наложена мярка „Задържане под стража” за 72 часа.

Последвайте канала на

1000 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини