Простреляха мъж, извършвал незаконна сеч в Плевенско

  • 05 октомври 2011 15:00

  • 1384
  • 2
Простреляха мъж, извършвал незаконна сеч в Плевенско
©

Прострелян е мъж, извършвал незаконна сеч в землището на село Горник, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Плевен.

Около 18:30 часа снощи група мъже са засечени от граждани и горски служители в момент на незаконна сеч на дървета в местността „Дъбравата”. Нарушителите не се подчинили на заповедта на горските и ги нападнали с брадви и моторна резачка. Единият помощник лесничей - 29-годишен, е произвел два изстрела със стоп патрони със законно притежавания си „Макаров”, а 33-годишен мъж от Червен бряг е стрелял срещу нападателите със законно притежаваната си ловна пушка „ИЖ”.

Потърсено е и съдействие от полицията за задържането на лицата. Изпратеният на място автопатрул е установил, че извършителите на незаконната сеч са 33-годишен от село Бресте, 48-годишен от село Беленци и 63-годишен от Чомаковци. Брестенчанинът е настанен за лечение в плевенската болница с две повърхностни рани в областта на гърба, без опасност за живота.

На 63-годишния е съставен акт за административно нарушение. Полицейска проверка изяснила, че и тримата извършители са осъждани. Оръжията, с които местните жители и горските служители са се защитавали са иззети с протоколи. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.131, ал.1, т. 9 от НК.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1384 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
rossen4i4o

2014.05.14 | 14:08

1
интересно , стояли един срещу друг а рани по гърба , явно униформата и закрилата дават право дасе стреля в гръб а може и направо в тила пробвано е
Георги

2014.05.14 | 14:08

2
Дай-боже и на теб да се случи подобно нещо да видим тогава какво ще приказваш.Нападат те 3-ма мангала с брадви,ножове и резачка тичат срещу теб с една единствена мисъл да те заколят. И за сведение циганина изобщо не е прострелян,няма как когато е стреляно само във въздуха.

Добави коментар

Водещи новини