Задържаха мъж, прострелял дървар при скандал

  • 04 октомври 2011 14:09

  • 1110
  • 0
Задържаха мъж, прострелял дървар при скандал
© Булфото

Задържан е 56-годишен мъж, прострелял дървар при скандал в край ботевградско село, съобщиха от ОДМВР на София.

С полицейска мярка за 24 часа в РУП-Ботевград е задържан 56-годишният, прострелял с незаконна ловна пушка опонента си при свада край с.Скравена. И двамата са известни на органите на реда.

Инцидентът се разиграл привечер близо до гробищния парк на селото. Трима души от селото отишли да режат дърва с бензинова резачка, когато били изненадани от Г.Н. на 56 години, който заявил, че имотът е негов и ги подгонил с пушка. Мъжът произвел изстрел и ранил в крака един от дърварите – Д.Н. на 30 години.

Впоследствие стрелецът отишъл до намираща се в близост негова постройка, взел подръчни материали, оказал първа помощ на ранения, след което го закарал с колата си до спешния медицински център в града. Впоследствие Д.Н. е транспортиран в столичната болница “Св. Анна” с фрактура на десния крак.

Сигналът за случилото се е получен в полицията снощи, около 19.00 часа на тел. 112 от спешния център в Ботевград. Извършен е оглед от дежурна оперативна група, авторът на деянието е задържан, по случая се води досъдебно производство. Незаконното оръжие се издирва. И двамата опоненти са осъждани – Г.Н. е известен за икономически престъпления, а Д.Н. – за кражби.

Последвайте канала на

1110 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини