Предотвратиха купване на гласове в Силистра

  • 29 септември 2011 14:07

  • 832
  • 2
Предотвратиха купване на гласове в Силистра
© Интернет

Служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност” при ОДМВР-Силистра предотвратиха купуване на гласове за предстоящите избори, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите започнали работа по случая след получен сигнал за организирано купуване на гласове във връзка с предстоящите избори за местни органи на властта. В хода на проверката, извършена под ръководството на Районната прокуратура, сигналът бил потвърден.

Установен и задържан е организаторът на схемата – Н.Я. (70 г.). Според информацията до момента, той е организирал купуването на гласове в един от кварталите на Силистра и близкото село Калипетрово, както и в община Ситово. Н.Я. действал чрез посредници, които осигурявали гласоподавателите срещу обещано възнаграждение.

До момента са събрани данни за над 100 граждани, попаднали в схемата.

При претърсване в автомобила му полицаите намерили списъци с лични данни на граждани, както и записки за „координаторите” по места и набраните от тях гласоподаватели.

Н.Я.е задържан за 72 часа, като днес предстои съдът да се произнесе относно поисканата от прокуратурата постоянна мярка за неотклонение.

Работата по случая продължава, образувано е досъдебно производство.

Последвайте канала на

832 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Petko

2011.09.29 | 20:02

2
BIHTE LI PISALI OT KOIA PARTIIA E?
ksavier

2011.09.29 | 17:02

1
Абе я кажете има ли някой дето не купува. Само да кажа че за едно село с 350 жители се борят 7 кандидата,а действащия кмет си бил подсигурил 120 човека дето нямат нищо общо с това село .Питам аз що е това изборен туризъм и има ли почва у нас.Няма съд,няма държава .Може ли веднъж да е разследван кмета че е саморегистрирал жители , и да има право да се кандидатира отново .На всичко отгоре е единствения умник който е заловен в Търговищка област.

Добави коментар

Водещи новини