Полицаите ще могат да разследват престъпления

  • 28 април 2014 20:04

  • 1610
  • 2
Полицаите ще могат да разследват престъпления
© Булфото

Депутатите от вътрешната комисия в НС решиха при второто разглеждане на новия Закон за МВР и полицаите, подобно на съдиите, прокурорите и следователите, вече да разследват престъпления на случаен принцип, пише "Стандарт".

По предложение на шефа на комисията Атанас Мерджанов и на депутата от ДПС Рушен РизаРушен Риза Рушен Риза – български политик от ДПС. Рушен Риза е роден на 1.08. 1968 г. в с. Николаевка, община в проектозакона бе записан новият текст.

В текста е записано, че разпределението на досъдебните производства ще се извършва на принципа на случайния подбор. Това ще става чрез електронно разпределение според поредността на постъпване на производствата.

По време на гласуването, стана ясно, че засега текстът остава пожелателен. Причината е, че МВР няма техническа възможност да го приложи веднага, а в преходните и заключителните разпоредби на новия закон е предвидено принципът на случайния подбор да влезе в сила, след като министерството промени софтуера си.

"Предложенията на синдикатите по новия Закон за МВР са приети почти без изключения", заяви зам. вътрешният министър Васил Маринов след заседанието. Според него проектът на нормативната база урежда нерешени от години въпроси като заплащането за времето за работа, безплатните карти за градски транспорт, както и леко увеличение на заплатите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1610 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кой?

2014.05.01 | 19:47

2
Уахахахаха не няма такъв смях в тази \"държава\". Моля някой да обясни как човек,който поради ниската си интелигентност и мързел е станал полицай,ще разследва престъпления...хаха това и на следователите не им се отдава а какво остава за простия ушев дето събира порочно пари от народа.

2014.04.29 | 11:19

1
Е най - после. Досега само пазеха депутатите от народната любов.

Добави коментар

Водещи новини