Ген. Кирчо Киров: Топспецове са разбили ключалката на дома ми

  • 12 април 2014 16:50

  • 3794
  • 8
Ген. Кирчо Киров: Топспецове са разбили ключалката на дома ми
© Булфото

Бившият шеф на разузнаването о.р. ген. Кирчо Киров подозира криминални мотиви за кражбата в дома му. "Личната ми версия се гради на престъпни следи", каза той пред bTV в интервю от дома му.

Оперативните работници казали, че за пръв път се срещат с разбиване на ключалка от такъв клас по подобен начин. "В престъпните среди съществува висока степен на професионализация. Колегите от МВР понякога вървят на крачка след криминалните", каза бившият разузнавач №1.

Шефът на разузнаването отказа да е имал допир до престъпните среди. Призна, че е получавал заплахи, включително и от чужбина - на английски език. Заяви, че не отхвърля нито една версия, но се въздържа да обобщава и коментира.

"Преди ден домът ми беше взломен и ограбен - по общата оценка, професионално. Сейфът - над 10 кг е измъкнат от стената и изнесен заедно със съдържанието", каза ген. Киров. Той отказа да покаже къде е стоял сейфът, защото стаята е в недобро състояние.

В сейфа е имало пистолет Зиг Зауер, подарък от Румен Петков и сума около 45 000 лева. В дома е имало документи, но не и секретни и 3000 тома книги. "Най-малко книгите са ги интересували, непокътнати са. Проверявали са дали зад тях не се крие нещо", каза Киров.

Генералът заяви, че дълги години е работил със секретна информация и знае добре как се опазват служебни и държавни тайни. Съпругата му не се страхувала, но имала боязан, защото често в дома му пребивават внучките им.

"Домът ми никога не е проверяван за микрофони или скрити камери", каза бившият шеф на разузнаването. Аз съм известен, сигурен съм, че съм проследяван, допълни бившият шеф на разузнаването.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3794 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Мао

2014.04.13 | 16:41

8
Ако имат поне малко съвест тези хора, нека да му върнат сейфа и парите които са взели.

2014.04.13 | 16:41

7
Може и целта им да не е бил сейфа или кражба,а някаква друга.Добре е да се провери за камери,микрофони или други устройства,но сега се следи и директно чрез нета и др. ustrojstva,mogat dori da te nabludavat prez stenite
Мао

2014.04.13 | 16:40

5
Не мога да разбера защо е тази злоба и омраза към тези служби. Всички са работили за доброто на България. Те всички са родолюбци, патриоти и честни хора. Работата им е била винаги на педал. Никак не е лесно да работиш в разузнаването. Трябват нерви и желязна психика. Много от хората си отидоха рано от този свят. Вместо да имаме уважение към тези хора, ние българите ги плюем и се отнасяме с нисхождение към тях. Апелирам към всички, хора опомнете се!!! или омразата е в народопсихологията на българина?!
Дън

2014.04.13 | 16:41

6
Работата се преценява по резултата и ,а не по думите на работника.Аз резултат не виждам.
Гинес ще умрат от смях обади им се генерале

2014.04.13 | 16:40

4
Заплаха за обир нов вид тежко престъпление!

2014.04.13 | 15:46

3
tkava suma pari ne se darji v kashti iavno sa cherni pari i niama kak da pokaje ot kade gi e vzel zashtoto kolkoto i ikonomii da pravi chovek takava suma nemoje da spesti po chesten nachin napravete si izvoda sami

2014.04.13 | 15:46

2
otdet doshli tam sa otishli - 45000 maitap rabota

2014.04.13 | 15:18

1
Do Mao : ne e vuzmozno, naroda da ne gi uvazava. Prosto tuka pishat vsiakakvi "obideni ot nesto" li4nosti. No tova ne e mnenieto na zelia narod, to si e iasno.Pogledni kolko se rugae i psuva, koi normalo ste izdurzi ?!

Добави коментар

Водещи новини