Обраха апартамента на ген. Кирчо Киров (обновена)

  • 09 април 2014 14:20

  • 2911
  • 4
Обраха апартамента на ген. Кирчо Киров (обновена)
©

Неизвестни крадци са обрали жилището на бившия шеф на Националната разузнавателна служба о.з. ген. Кирчо Киров. Кражбата е станала в сряда през деня, предаде БНР.

За момента от полицията не съобщават официално за случая. Знае се обаче, че с разследването се e ангажирано VI РУ на МВР в София. Извършителите се издирват.

Между 12:00 и 17:00 ч. е разбит патронът на ключалката и апартаментът е ограбен, разказа ген. Киров, цитиран от Дарик.

„Вътре беше разхвърляно ужасно, още не е подредено дори. Изтръгната е от стената силно закрепена малка каса, в която имаше около 45 000 лева и пистолет - наградно оръжие, SIG Sauer 9 мм, от тогавашния министър Румен Петков. Касата не беше видима, беше прикрита от едно гардеробче. Не мога да изключа версията, че те са имали информация къде се намира касата", разказа бившият шеф на разузнаването.

Искрено се надявам, че пистолетът е проследим, допълни Киров и обясни, че той е такъв вид, че няма как да не направи впечатление. „Той е с позлатени елементи и е с надпис от министъра", каза Киров.

„Още ми е трудно да установим щетите, защото всичко е много разхвърляно, но със сигурност два часовника, които бяха повредени и оставени за ремонт, те бяха на видно място и липсват със сигурност", каза още ген. Кирчо Киров.

Относно това дали вече има някакви подозрения и дали е получавал заплахи, той отговори, че все още няма предположения.

„Оттук нататък мога само да си мисля какво би могло да е предизвикало това нещо. Ще ми се да мисля приоритетно, че това е битов инцидент. Не бих искал да се разпростирам с подозрения в друга посока. Предполагам обаче всеки човек на мое място в такава ситуация би имал едно на ум", сподели Киров.

Той обясни, че за първи път му се случва това, но във входа, където живее, не е прецедент.

„Вчера от полицията дойдоха, много коректно, точно и професионално подходиха. Снеха отпечатъци, направиха оглед, иззеха счупената брава и ключалка. Очаквам по-натам някаква информация. Аз не мисля, че те за половин ден могат кой знае какво да направят", каза още ген. Кирчо Киров.

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, заяви, че сутринта е разбрал за случая, по който полицията работи активно. Йовчев заяви, че не разполага с данни, които да квалифицират този случай като нещо по -различно от битова кражба.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2911 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Булгаристан капутише

2014.04.10 | 06:11

4
45 хилки си къта човечеца за джобни да си има. От закуски си ги спестява.

2014.04.10 | 06:11

3
Обраха шефа ( бившият ) на Разузнаването Смях! После ще го гледаме да ни обяснява какво се случва по света Майтап! Собственият си апартамент не може да опази!
анонимен

2014.04.09 | 22:56

2
Взети са пари“““? Колко?,,,ми пари.......Голям са смях. Нашите са на власт оле!!!!!!!!!!!!!!!

2014.04.09 | 22:56

1
Не знам, ама тоя го даваха скоро по телевизията. Не съм го гледал, превключих канала, но явно това дето е приказвал не се е харесало на някой.

Добави коментар

Водещи новини