Дрехи с азотни бои водят до рак

  • 28 февруари 2014 07:29

  • 2085
  • 3
Дрехи с азотни бои водят до рак
©

Наскоро били открити две фабрики за производство на веро в Пловдивско на известна чужда фирма. В производствените халета били открити 78 000 бутилки, подготвени за пълнене, както и 11 тона миеща течност, пише "Телеграф".

Интересното е,че тази марка, която се фалшифицирала е предпочитана заради високата пенливост и рекламата, че не уврежда кожата на ръцете. В действителност съставките му не са никак щадящи и можели да доведат до тежки обриви по кожата.

В челните редици на фалшификатите се нареждат и спортните обувки, окичени с емблематичното зелено крокодилче.

Разследващите установили, че те идват у нас от Турция под друга търговска марка. Щом се внесат допълнително се преработвали, като върху оригиналната стелка се залепва друга. После се добавяло крокодилското лого и обувките се пускали на пазара.

Антимафиотите разбили работилница в Харманли, където се оказало, че платовете на дрехите са изключително некачествени. Освен това се използвали опасните за здравето азотни бои, които са канцерогенни и причиняват сърцебиене и главоболие.

За съжаление в момента нито една институция не може да очертае мащабите на проблема, за него може да се съди само по задържаните количества ментета от полицията и митниците.

Мая Йорданова
2085 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
SILA

2014.02.28 | 16:48

3
ЕТО ТАКА СЕ ЗАТРИВА ЕДИН НАРОД!!!!!!!!МЛАДИТЕ БЯГАТ!!!! ТЕРИТОРИЯ СЕ ОСВОБОЖДАВА???????????????

2014.02.28 | 15:01

2
Всичко в БГ е боклук !!!

2014.02.28 | 15:00

1
ae stiga ste krili moshenici s nedomlavki i iniciali !!! ili im kazvaite imenata ili ne pishete gluposti ako niamate dokazatelstva

Добави коментар

Водещи новини