Заловиха трима рецидивисти

  • 19 август 2011 14:13

  • 1538
  • 0
Заловиха трима рецидивисти
©

Рецидивисти са заловени в град Левски след прецизна оперативна работа, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Плевен.

Задържани са трима местни жители на 18, 20 и 22 години. На 16 юни, около 22.00 часа, те пресрещнали на улица в града 20-годишен мъж и след заплахи и употреба на физическа сила, му издърпали от врата 20-грамов златен синджир. После нападателите избягали.

В хода на разследването по случая полицаите разкрили схемата на престъплението и установили извършителите. Изяснено било, че грабителите действали с помощта на момиче, познато на жертвата. 17-годишната девойка се обадила по телефона на младежа и му определила среща. Отивайки на уговореното място, той бил нападнат от тримата. Полицаите влезли в дирите на извършителите и засекли телефона, от който било направено обаждането преди грабежа.

Младежите имат богати криминални досиета – 22-годишният е с шест регистрации за кражби и унищожаване, 20-годишният има пет - за кражби и обсебване, а 18-годишният им съучастник е с криминалистическа регистрация за кражба. Осъждани са. Пред съдия тримата нападатели и 17–годишната им помагачка са направили пълни самопризнания. Откраднатото бижу те продали на непознат. Мъжете са задържани за срок до 24 часа.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1538 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини