Задържаха двама рецидивисти заради множество грабежи

  • 06 август 2011 15:43

  • 1314
  • 0
Задържаха двама рецидивисти заради множество грабежи
© Интернет

След проведени оперативно-издирвателни действия на територията на областната дирекция в Търговище са задържани двама рецидивисти, съобщават от МВР.

С постановление на прокуратурата 39-годишният Т. С. от с. Павел, община Полски Тръмбеш, но живеещ в Плевен, и 22-годишният М. М. също от Плевен, регистрирани многократно за кражби и грабежи, ще останат в ареста в рамките на 72 часа.

На този етап е установено, че двамата са извършили девет кражби на територията на Търговище, Разград и Шумен. Шест от тях са само в периода 2 - 5 август. Действали в късните часове на денонощието, прониквали през незатворени врати на терасите на апартаменти от първите етажи, набързо отмъквали портмонета, чанти, мобилни телефони и изчезвали.

В хода на разследването криминалистите установили, че по идентичен начин те успели да извършат още три кражби, две от които в Разград и една в Шумен.

Двамата са натрупали богато криминално минало. За множество извършени кражби М.М. има 9 присъди, излязъл е от затвора в края на миналата година. Т.С. е излежавал 4 присъди, за последната от които е бил в затвора до преди 20 дни. Едва „видял” свободата той отново се хванал със занаята. Разследването по случая продължава, криминалистите установяват и други техни престъпления, извършени на територията на страната.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1314 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини