Акция за незаконни цигански постройки

  • 01 ноември 2013 14:22

  • 2652
  • 2
Акция за незаконни цигански постройки
©

Проверка за незаконни цигански постройки ще бъде направена днес във варненския квартал "Владиславово". Това съобщи кметът на района Неделчо Михайлов, пише "petel.bg".

В инспекцията ще се включат два екипа на отдел "Незаконно строителство" и "Обществен ред и контрол" от район "Владислав Варненчик". Служителите на кметството ще бъдат придружени от патрулиращи полицаи от III РПУ във Варна.

Проверките на документите за законността на сградите ще започнат от 4-ти микрорайон, който е по-известен като "гъбената махала". Там от години се самонастаняват роми-пришълци от близкото село Каменар. По думи на Неделчо Михайлов, по неофициални данни става въпрос за поне 100 незаконни постройки.

„Това е информацията, която имаме към момента, данните обаче ще бъдат ясни в петък”, каза още районният кмет. Той допълни, че при последното преброяване е станало ясно, че по официални данни циганското население в района е около 950 души.

„Това са хората, които са се преброили и самоопределили, като роми”, обясни още Михайлов.

По време на проверката обитателите на постройки ще трябва да удостоверят с документи законността на сградите в 7-дневен срок. При липса на такива ще им бъдат издадени административни актове, след което ще трябва сградите да бъдат премахнати доброволно от живеещите в тях. При отказ от тяхна страна със събарянето ще се заеме общинската администрация.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2652 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
FiFo

2013.11.06 | 10:39

2
Какви 950? Ко?Не! Най малко 9500 да не кажа и 95 000 А и на барака незнам кой вади акт 16

2013.11.03 | 20:56

1
В цяла България махалите са незаконни !!! Нали им обещаха да ги озаконят - затова ще ги опишат.

Добави коментар

Водещи новини