Шофьорка оцеля след сблъсък с влак

  • 21 октомври 2013 06:39

  • 2340
  • 0
Шофьорка оцеля след сблъсък с влак
©

24-годишна шофьорка се блъсна в товарен влак на железопътен прелез и оцеля като по чудо. Младата жена се прибирала у дома си в пловдивското село Трилистник, информира в. Монитор.

Около 21 часа тя тръгнала да пресича линиите близо до село Рогош, когато преминаващата тежка машина връхлетяла отгоре й. По чист късмет влакът ударил автомобила в задната му част и го изхвърлил извън района на прелеза. Шофьорката, която карала фиата си, много добре видяла, че бариерите са спуснати. Прелезът бил обезопасен с полуавтоматични бариери, които се спускали при приближаване на влакова композиция. Освен бариерите железопътните линии били обезопасени и със звукова и светлинна сигнализация. Въпреки това младата шофьорка решила да не губи време в чакане на влака и да мине бързо с колата през релсите. Тя почти била излязла от прелеза, когато последвал ударът с локомотива на товарния влак. Колата изхвръкнала на десетина метра от прелеза, но шофьорката не пострадала сериозно. При сблъсъка нямало други пострадали хора, съобщиха от полицията в Пловдив. Нанесени били само материални щети по лекия автомобил и по влаковото отопление на товарната машина.

С прибързаната шофьорка ще се заеме КАТ в Пловдив, откъдето се очаква да глобят с акт 24-годишната жена. Предполага се, че застрахователят й ще откаже да покрие щетите от сблъсъка с влака. Това не е първи случай в Пловдивско, в който влак блъска лека кола на прелез. Преди десетина години пътнически влак размаза автомобил с четирима души в него в село Труд и ги уби на място. Тогава шофьорът на леката кола също видял, че бариерите на прелеза са спуснати, но решил да мине по-бързо. Локомотивът размазал хората в автомобила, а разлетелите се отломки от катастрофата счупили крака на минаваща наблизо пешеходка.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2340 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини