Ген. Кирчо Киров: Крайните ислямисти търсят приложение в Европейския съюз

14 октомври 2013 17:46

Ген. Кирчо Киров: Крайните ислямисти търсят приложение в Европейския съюз
©
2382 5

Още 2004-2005г. ние получихме информация от достоверен източник, че България е под потенциална терористична заплаха и е мишена на такива организации. Дори ние сме давали предхождащи сигнали за такива атаки на други държави. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ ген. Кирчо Киров, бивш шеф на Националната разузнавателна служба.

"Нашите служби работят на върха на своите възможности, но обстоятелството, че ние сме първа граница на Европейския съюз ни поставя в пряка опасност. България е длъжна да приема тези бежанци, според конвенцията, която сме подписали като страна-членка", допълни той "Аз не упреквам Турция, очевидно тя също има трудности, но тук е мястото на нашата дипломация да проведе двустранни контакти, за да се справи с трудната ситуация", каза Киров.

Киров коментира, че вече четири човека са определени като потенциално опасни за националната сигурност на страната ни и са заловени. "Предполагам, че организацията, която е създадена на границата ще заработи по-добре. Водещо трябва да бъде състраданието и доброжелателността, защото тези хора бягат от страданията в страните си, защото бежанците не са само от Сирия. Очевидно проблеми вече възникват, като епидемии, битова престъпност и т.н".

"Трябва да се има предвид, че мюсюлмани от съседни страни, които вземат участие в гражданската война в Сирия, които са свикнали да се препитават от войната и идват тук, те търсят своето приложение и у нас несъмнено, но най-вече в страните от Европейския съюз. Това трябва да бъде от първостепенно внимание на службите по света", заяви още той.

Мая Йорданова
2382 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Uzunow

2015.04.20 | 22:49

5
Ne puskaite isljmisti w stranata.Zatworete granizata za hora .Ewropa 6te ni uprekne za towa ,4e ne pazim granizata na ewropeiskij sajz

2013.10.17 | 11:40

4
Ако един ден заколят детето ви, или изнасилят дъщеря ви, и по улиците се вика аллаху акбар, ЗАПОМНЕТЕ че от АТАКА са виновни за потурчването на България! Бедни ми, бедни Волене! Поради что се посрами да останеш БЪЛГАРИН!!!Лидерът на "Атака" стана политически труп с натискането на едно копче, социалните мрежи полудяха срещу него Водещият се за голям патриот Волен Сидеров продаде родината си! Това стана факт точно в 9,05 часа тази сутрин. Тогава лидерът на "Атака" натисна копчето и осигури избирането на правителството "Орешарски". В което влизат представители на ДПС, начело с "родолюбката" Марияна Георгиева - Бенчева. Призоваваща децата да отиват на училище с учебници на турски език...

2013.10.17 | 11:40

3
Говори се,че има мюсюлмани,от т.нар. имигранти,които се обучават в Турция, и биват пращани в България за теористична дейност!Ако това е вярно,какво мислят нашите управници-безумци!Като се има предвид илямисткото правителство на Ердоган,склонен съм да мисля,че тези слухове са верни.Колко години саудитски емисари обикалят Родопите,което е обществена тайна,и още не се е намерила институция,която да им се противопосави и открито да заяви,че те са проповедници на радикалния ислям!Да внимават властимеющите,за да не дойде време да ги" свалят от власт",като им режат въжетата...!

2013.10.17 | 11:39

2
Това са умишлено пускани "бежанци", толкова години е там войната защо точно сега почнаха да преиждат? Това са хора които ще сеят радикален ислям. Запомнете им лицата защото тези лица ще ги видите отново насочили оръжие срещу вас и вашите деца!

2013.10.14 | 19:19

1
ТАШЕВМА ! ТАШЕВА ! ТАШЕВА ! СУПЕР Е ! СЛУШАЙТЕ ТАШЕВА ! Генералите са предатели !

Добави коментар

Водещи новини