Паралелно МВР подслушва незаконно и трупа компромати

  • 26 септември 2013 07:27

  • 2376
  • 1
Паралелно МВР подслушва незаконно и трупа компромати
©

Служители от Специализираната дирекция за оперативно технически операции (СДОТО) продължават да участват в нелегална служба за подслушване, каза пред "Всеки ден" отлично информиран източник от службата. Прокуратурата и ДАНС са на път да разбият нелегалната структура.

Въпреки скандалите, свързани с най-секретното звено на МВР, негови спецчасти заработват извън службата.

Те използвали информация и от официалната си работа, но по-скоро тя била насочваща. Именно тази нелегална организация е ползвала неправомерно сивия ван "Крайслер" на СДОТО, от който шефът на 4-ти отдел Радко Димитров се опита да заличи с отверка незаконното подслушване.

Той бил използван само в много важни случаи, основно, за да бъдат контролирани политици и журналисти по време на техни срещи или по телефона.

Спецтехниката, която е монтирана в крайслера, може да подслушва едновременно от 4 до 64 джиесема, твърдят запознати.

Обсегът на техниката е от 150 до 500 метра.

От такова разстояние могат да бъдат прихванати и записи с кристален звук десетки разговори едновременно на интересни за подслушване хора.

Последният директор на службата Сергей Кацаров е знаел за паралелната структура, смятат от прокуратурата.

Съмнение, че някой има интерес да следи незаконно разговорите на политици и обществено известни хора, се появиха още през '90-те години на миналия век.

Записите се унищожават след всеки скандал.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2376 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ерго,

2013.09.26 | 13:46

1
ЦвЦв няма нищо общо:) Паднал е от крушата. Само му се карате на момъка. Ейййй, лошитеее, дето заработвате извънредно и сте ама абсолютно безпартийни :)))

Добави коментар

Водещи новини