Нощни нападения на пенсионери в русенско село

  • 10 септември 2013 17:20

  • 1197
  • 3
Нощни нападения на пенсионери в русенско село
© Getty Images/Guliver

Серия от брутални нападения на възрастни хора хвърли в паника русенското село Дряновец. Пенсионерите са нападани, докато спят, след като токът предварително е бил изключен.

Кошмарът в Дряновец започва преди дни около полунощ, когато в дома на самотния инвалид Тодор влизат двама неканени гости, информира БТВ.

„Те като влезли, отскубнали крушката и няма осветление. След това са го ударили, те са го ударили може би преди това, и той е паднал и вече неподвижен, те го претършуват и му вземат парите”, разказва Христина Тонева, жител на селото.

Следващите жертви на наглите крадци са пенсионерите Димитра и Стефан. Те спели, когато в стаята им нахлули двама души и опрели нож в гърлото на бабата.

„Те влязоха, разхвърляха, тук-там, под леглото разхвърляха, пари търсят, пари. Ние за хляб ни трябва. Аз им викам „Да ви дам един хляб да ядете, щом сте гладни” . „Не щем хляб, пари искаме”, спомня си Стефан Стефанов.

Заради нападенията, кметът е организирал доброволни патрули. Един от тях успява да залови авторите на дръзките обири. Единият е на 18 години, а другият е непълнолетен. И двамата са познати на полицията.

„Има и дребни кражби, които са на жици, на проводници вътре в къщите. Контакти разбиват, но най-вече медни проводници, медни съдове”, казва Тихомир Йорданов - кмет на с. Дряновец.

Той е категоричен, че патрулите в селото ще продължат. Обмисля се и видеонаблюдение.

Последвайте канала на

1197 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
баси и държавата!!!

2013.09.11 | 14:42

3
ами за какво ни е тази полиция бе!!?? стотици пъти се случва вече това!???

2013.09.11 | 14:35

2
Скоро ще има война с манг@лите на там отиват работите

2013.09.11 | 14:35

1
Калинке, повислих, че пенсионерите нощем вършат нападения, а то НАД пенсионерите се вършели нападения

Добави коментар

Водещи новини