Бивши барети простреляли с Калашник бизнесмена в Хаинбоаз?

  • 05 август 2011 11:04

  • 14104
  • 8
Бивши барети простреляли с Калашник бизнесмена в Хаинбоаз?
©

Полицията проверява Емил и Евгени Милев - Крокодилите за стрелбата по бизнесмена Атанас Атанасов. Следите на Емил Милев се изгубиха след 14 декември 2009 г., след опита на бандата му да ограби турчина Мустафа Гюмюш. Тогава обирджиите влязоха в престрелка с полицията, вследствие на която бе убит Богровеца, а братът на Кроки Евгени Милев – Гейзо беше арестуван няколко дни по-късно на границата на Калотина. Емил се кри в Германия, но вече не е издирван. А брат му е на свобода от май миналата година, пише "Всеки ден".

Друга версия, по която работят ченгетата, е че бивши барети са в дъното на жестокото престъпление. Не е тайна, че един от командосите – Г.Д., години наред е разработван от ГДБОП за магистрални грабежи. Преди няколко години той напусна поделението във Враня и беше назначен в ДАНС, но впоследствие беше уволнен оттам.

Простреляният великотърновски бизнесмен Атанас Атанасов е стабилизиран, но още едно денонощие лекарите не смеят да дадат гаранции за живота му. В деня, когато мъжът беше гърмян с автомат “Калашников” в прохода Хаинбоаз, са му направени две операции на краката и слабините, вчера отново е опериран.

Свидетелите от трите преминаващи коли, които са видели нападателите, са дали описание, което едва ли много може да помогне на полицията. Двамата бандити, които са слезли от червено “Ауди”, са били с черни дрехи и черни маски. Единият е висок около 1.80 м, а другият – 1.65 м. Третият е бил зад волана на колата и не е слизал. Досега не е намерено аудито, което най-вероятно е било опожарено.

Полицията претърсва целия район, привиква и препитва кримиконтингента. Според криминалисти изпълнителите не са от района, но човек от града им е дал информацията, че Атанасов ще превозва крупна сума пари.

Криминалисти разследват версията както за грабеж, така и за неизяснени бизнес отношения. Колеги на жертвата твърдят, че той не е имал врагове и бизнесът му е среден.

Преди повече от месец полицията предупреди, че магистралните грабители са се активизирали, след като от няколко години чужденците премахнаха черепите от картата на България. С тях тя обозначаваха пътищата, които са опасни за преминаване

Последвайте канала на

Novini.bg
14104 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
barboran

2013.05.26 | 15:23

5
Ми то ако наистина са били бивщи барети,е ясно що са бивши....от близко разтояние калашника е непогрешим...да гърмиш по някого с цел грабеж,и да неуспееш да го убиеш???....странно или стрелците са наистина мноо калпави, или ако е било с цел сплашване неми се вярва да те гърмят с калашник само да те плашат... тук направо си мирише на разчистване на сметки, ама замалко неса успели...но следващият път може и да стане...Докато съдебната ни система и полицията незаработят както трябва , може да замязаме на едно голямо гето и всеки да си ходи с кой каквото оръжие си намери и да се гърмим защото някои ни е погледнал на криво...
Мунчо от Долно нанагорнище

2013.07.17 | 12:45

8
В края на 1990 год.бях писал някъде да се затворят всички оръжейни магазини,да се приберат всички оръжия от хората-независимо законни или незаконни.Да се оставят оръжията на ловджиите,но само традиционните-без тези екстри,които имат сега. Който го е страх ,че ще го убият ,да си наеме охрана от полицията и да си я плаща. До ден днешен нито едно правителство не направи това.Явно далаверата е огромна. Убивайте се денонощно и пълнете касите на далавераджиите.
Димитър Делчев

2013.05.26 | 15:23

7
Нали се справиха с престъпността ...уж са ОЗАПТИЛИ...контингента...
djdfdgsf

2013.05.26 | 15:22

2
Ако някой случайно има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 ( познават се, че са с буквичка в кръгче до номера ) , нека ми пише на скайп : red.master.ff3 - ще се разберем.
niki

2013.05.26 | 15:23

6
imam 7 kartinki imenno ot tezi
Българан

2013.05.26 | 15:23

4
Да боравиш с Калашник си е доста по сложно от това да се снимаш с него. Иска се опит. Иначе, ако не си го подпрял на опора и да стреляш легнал, се разхожда заедно с ръцете ти насам-натам. А в днешно време опит от стрелба с Калашников имат ограничен брой хора. Най-вероятно затова се търси там където хората имат опит.
Ивайло

2013.05.26 | 15:23

3
Не мога да разбера защо при всеки опит за убийство при който е използвано автоматично оръжие веднага се казва,че са бивши служители на СОБТ?!?Има и доста други хора,които са служили в армията и могат доста добре да боравят с АК.Пък и той не е толкова сложен за боравене.
ResT

2013.05.26 | 15:22

1
HAhahahahaahha az zalagam na krokodilite xDxDxD . .. ne trea da 4etem za akiva ne6ta . .. a v momenta trea da ima hora koito da poopravqt malko ne6tata v Bulgara :D:D:D

Добави коментар

Водещи новини