Простреляният бизнесмен на Хаинбоаз носел само три счупени тунера

  • 05 август 2011 07:19

  • 3241
  • 0
Простреляният бизнесмен на Хаинбоаз носел само три счупени тунера
©

Три стари сателитни приемника е возел в опела си Атанас. Това разказа служителката му Дора Деянова. Бизнесменът тръгнал за Стара Загора около 10 часа в сряда.

Приемниците трябвало да се ремонтират в сервиз на фирмата в града на липите, пише в. "Стандарт".


"Къртица" обаче донесла на бандитите, че Атанасов пренася пари в Опела. Подведени, двамата обирджии му устроили засада до с. Въглевци. Стреляли на автоматична по колата, грабнали някаква чанта от автомобила и изчезнали, оставяйки бизнесмена да кърви.


Според близки до полицията двамата, които са били с черни маски на главите с тесни прорези за очите, не са искали да убиват Атанасов.


А само да го сплашат и да го оберат. От полицията до този момент не са успели да ги задържат, но имат свидетели, които са описали нападателите. Освен че са били с червено старозагорско "Ауди 80", единият бил висок около 180 см, с нормално телосложение. Другият пък е по-дребен - около 165 см.


След като стреляли по Опела обирджиите най-вероятно са се паникьосали виждайки, че са ранили шофьора и офейкали в неизвестна посока. Отпрашили не към Стара Загора, а обратно към Търново. Въпреки че в издирването е бил включен хеликоптер, следите на бандитите се губят и никой не е успял да ги засече по пътищата. Гилзите от калашника обаче са в ръцете на следствието. Полицаите се надяват по тях да открият стрелците.


Раненият бизнесмен Атанасов, който е с чисто съдебно минало и е обикновен предприемач, лежи в реанимацията на търновската болница. През целия ден след стрелбата е бил с опасност за живота заради обилната кръвозагуба, причинена от куршумите от 7,62 мм. На Атанас са направени две последователни операции. "Стабилизиран е, но животът му все още е застрашен", каза директорът на болницата д-р Людмил Гецов вчера. При такава обилна кръвозагуба имало голяма опасност дори и за органите, които не са засегнати от куршума, да откажат да работят. Това до този момент не се е случило, тъй като, за щастие, простреляният е бил физически здрав преди инцидента и се възстановява бързо. От Плевен е била изпратена по спешност кръвна плазма, която му е преливана, за да може да се стабилизира общото му състояние.


В същото време във Велико Търново плъзна слух, че съдружник или колега на простреляния е прибран от бандитите веднага след стрелбата като заложник. Говореше се, че е взет, понеже нямало пари в автомобила и похитителите щели да искат пропуснатата сума от фирмата.


Няма взет заложник казаха обаче от полицията. И отхвърлиха напълно версията за втори човек, който е отвлечен или прострелян. Атанасов е бил сам в колата, категорични са от полицията.


Иначе блокадата по пътищата в Търновско продължава. Цялата полиция е вдигната на крак, всички са оборудвани с бронежилетки и тежко въоръжение, което се вади от склада само в краен случай. От следствието са готови да започнат и изработването на фоторобот на похитителите, но им трябват още данни от свидетелски показания.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини