Спират всяка червена кола заради стрелбата на Хаинбоаз

  • 04 август 2011 21:12

  • 2628
  • 1
Спират всяка червена кола заради стрелбата на Хаинбоаз
©

Полицаи започнаха да спират всяка червена кола във Велико Търново заради стрелбата на Хаинбоаз. Двамата нападатели, които простреляха с автомати представителя на „Булсатком” Атанас Атанасов, избягаха именно с червено „Ауди”.

Само за 10 часа униформени успели да проверят 200 возила от същия цвят. Търсеният автомобил обаче не е бил между тях, пише "Монитор".

Освен това разследващи са започнали масови проверки по автокъщи и морги. Собственик на борса за коли разказа, че вчера около обяд при него дошли двама униформени, които започнали да го разпитват оставяно ли е за продажба или на съхранение в сряда червено „Ауди”. След като той отговорил, че такава кола не е влизала в автокъщата, полицаите си тръгнали.

От МВР съобщиха вчера, че двамата нападатели са били облечени в черни дрехи и с маски на лицата. Единият е висок около 180 см, а другият около 165 см, с нормално телосложение.

Източници сред разследващите обясниха, че нямат данни за наличие на чанта с пари, която да е била открадната от колата при нападението. Въпреки това основната версия продължавала да бъде въоръжен грабеж. Според криминалистите нападателите са забелязали, че всяка седмица Атанасов пътува с колата си до Стара Загора и са помислили, че превозва пари.

Възможно е, преди да започнат да стрелят, те да са го заплашили да даде парите

След като той казал, че не носи пачки, те изпразнили пълнителите си в колата. Нападателите обаче по всяка вероятност не са искали да убият бизнесмена, а само да го сплашат, тъй като не са се целили в главата и гърдите му, а ниско долу, в решетката на колата. Въпреки това няколко от куршумите попаднали в краката и таза на мъжа и засегнали важен кръвоносен съд, който станал причина за острата кръвозагуба и хеморагичния шок.

Вчера стана ясно, че състоянието на ранения бизнесмен Атанас Атанасов вече е стабилизирано и няма опасност за живота му.

Според шефа на отделението по реанимация д-р Пламен Маринов днес ще бъде отстранен и апаратът за командно дишане. На пострадалия му били направени няколко тежки животоспасяващи операции на крайниците и таза, но след като укрепне, му предстоят още няколко допълнителни хирургически интервенции. Раненият е дошъл в съзнание, чувал и разбирал какво му се говори, но все още не можел да си спомни от случилото се в Хаинбоаз. През целия вчерашен ден пред вратата на отделението по реанимация дежуреха двама въоръжени полицаи, които не пускаха никого вътре.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2628 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.01.10 | 01:21

1
Те не че от Булсат не са за прострелване :)

Добави коментар

Водещи новини