Племенникът на Пламен Цеков в афера с хероин

  • 19 юли 2013 06:39

  • 3085
  • 1
Племенникът на Пламен Цеков в афера с хероин
©

Шефът на служба "Борба с организираната престъпност" в Монтана Иван Иванов е бил замесен в скандална афера с покровителстване на наркотрафиканти, твърдят източници от МВР, пише "Всеки ден".

Според изданието данни за него в тази насока има още от 2005 година. По това време Иванов се е изявявал като служител на отдел "Наркотици" в ГДБОП, а прекият му шеф се е казвал Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна. Въпреки спорната си репутация Иванов не само не е бил уволнен, но кариерата му като ченге растяла с ударни темпове. Година след като покровителят му Флоров стана от шеф на отдел в шеф на цялата служба, подчиненият му оглави местната структура на БОП в Монтана. 

Основните му качества, за да стане антимафиот номер 1 в Монтана, не са натрупаният опит и постигнати успехи, а фактът, че вуйчо му е скандалният депутат от ГЕРБ Пламен Цеков. Назначението става с личната подкрепа на дерибей номер едно в Монтана - Искра ФидосоваИскра Фидосова Искра Фидосова Искренова е родена на 22. 08. 1971 г. в гр. Лом. Завършва гимназия в Монтана, после. Замисълът на дуото Цветанов - Фидосова бил Иван Иванов да обслужва по правилния начин интересите на организираната престъпност в Монтана, а последните да се отблагодарят подобаващо към ГЕРБ по финансова линия, твърди вестникът.

Източници от ГДБОП разкриват, че Иван Иванов става част от група ченгета, които работят в много тесни отношения с араби, трафиканти на дрога. Схемата действала по следния начин: чужденците се правят сътрудници на службата, за което пък получават имунитет от акции и арести. Иванов, който е известен сред колегите си с прякора си Тъпото, напоследък бил особено стресиран, че далаверите му ще излязат на бял свят, а той най-малкото ще се прости с поста си.                                   

Последвайте канала на

3085 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Гражданин

2013.07.28 | 17:23

1
За съжаление във всяко едно ведомство в тази държава е така. Шуро-баджанащината е по-силна от всякога. Глупави и компроментирани хора заемат високи постове, прибират огромни заплати и рушвети и си харчат парите в чужбина, докато млади, умни и работливи хора им ядат трохите. За това хората бягат или протестират.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини