Шофьор на автомобил е виновен за жестоката катастрофа в Кресненското дефиле

  • 12 юли 2013 17:32

  • 3411
  • 0
Шофьор на автомобил е виновен за жестоката катастрофа в Кресненското дефиле
© Булфото

Вече е ясна причината за тежката верижна катастрофа в Кресненското дефиле, при която пострадаха 9 човека, а един загина, съобщи БТВ.

По данни на полицията виновен е шофьорът на автомобила, който след неправилно изпреварване се удря в идващия насреща ТИР. Състоянието на пострадалите днес вече е стабилно.

Сред ранените са петима американски граждани, единият от които умира. „В момента в болницата на лечение са все още 5 от пострадалите в катастрофата. Тук реално останаха трима американски граждани. Единият от тях е четвъртият, който е придружител на съпругата си и е с леки повърхностни наранявания”, обясни зам.-директорът на МБАЛ-Благоевград д-р Александър Костов.

Останалите вече са изписани. Сред тях е и 10-годишното дете, което е с фрактура на лявата ръка. Един от шофьорите във верижната катастрофа е транспортиран в „Пирогов”.

„Той има черепно мозъчна травма, но казаха, че е сравнително лека. Иначе е контактен. Аз говорих два пъти с него по телефона, така че е добре. И той някакви ребра има наранени, но не чак толкова зле”, коментира съпругата му Мария.

Очаква се до края на деня да бъдат изписани останалите за лечение американски граждани.

Последвайте канала на

Десислава Станева
3411 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини