Пипнаха телефонен измамник и лихвар

  • 10 юли 2013 12:07

  • 1074
  • 0
Пипнаха телефонен измамник и лихвар
© Булфото

Посредник в телефонна измама и лихвар са задържани в Шуменско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Шумен.

Установен и задържан е посредник в телефонна измама, който взел 12 000 лева от 80-годишна жена след класически сценарий за “плащане на операция на близък”. В хода на проверката станало ясно, че “мулето”, което взело парите от жената, не ги предало на поръчителя на измамата. Криминалисти от областната дирекция и полицейското управление в Шумен са провели множество оперативно-издирвателни действия, в хода, на които мъжът е установен.

Изяснено било, че след като взел парите Д.М. на 22 години от Каолиново се “обзавел” с нов автомобил “Мерцедес”, нови преносими компютри, мобилни телефони, дрехи, наел квартира за една година в Истанбул, направил и двудневна почивка във Варна. На 8-ми юли е забелязан с новия си автомобил по улиците в Каолиново от служител на полицейското управление. Спрян е за проверка, в автомобила е намерена малка сума в евро и лева. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление за извършено престъпление по чл. 209 от НК. Всички действия по документиране на престъплението са извършени под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен. Продължава работата по случая.

Служители от полицейското управление в Каолиново установиха мъж, който отпускал парични заеми срещу лихва. При извършена проверка след сигнал, вчера в дома на Х.Р. на 56 години в село Вълнари са открити известен брой чужди дебитни карти и други документи, които свидетелстват за извършване на незаконни банкови сделки без съответното разрешение. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. По непотвърдени засега данни незаконната дейност мъжът развивал от около две години, като сумите, които отпускал като заем са от между 100 и 1000 лв. Разследването се осъществява под наблюдение на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. За извършено престъпление по чл. 252 от НК е започнато досъдебно производство.

Последвайте канала на

1074 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини