6-годишни циганчета крадат метал

  • 25 юни 2013 12:48

  • 3698
  • 4
6-годишни циганчета крадат метал
©

Металните съдове и уреди по дворовете и къщите в село Микрево привличат все по-малки крадци, които ги „приватизират".

Полицейски служители на РУП-Сандански предотвратиха кражба от цех за дървообработване в селището. След получен около 15:00 часа сигнал в понеделник полицаи са пристигнали на място. Установили са, че в сградата е проникнато чрез изваждане на стъклопакета на прозорец и разбиване на вътрешна врата на офиса. Вътре са спипани двама невръстни апаши - момчета на 9 и 6 години, от Микрево, които тъкмо били приготвили за отмъкване два ъглошлайфа. Работата по случая продължава, с тях е говорил инспектор от Детска педагогическа стая.

Наскоро бяха заловени малолетни крадци, които само за ден задигнали куп метални вещи от различни места в селището - бензинова горелка, кабели с различно сечение, 3 медни тави от мазе на частен дом, 25 кофражни платна, 1 медно котле, кабели, бързовар и менгеме.

Преди няколко месеца общинският кмет на Струмяни Емил Илиев проведе спешна среща с полицаи и граничари.

Проблемът е, че жителите на селищата не могат да се справят с набезите на апашите, които са ежедневни и все по-дръзки. В последните месеци зачестиха кражбите, извършени от роми. Те все по-често ползват и услугите на хлапета от голямата ромска махала в село Микрево. Апаши ги наемат да свършат работата, тъй като малчуганите не носят наказателна отговорност.

"Става въпрос най-вече за кражби от необитаеми къщи на територията на цялата община. Задига се всичко, от което могат да се изкарат някакви пари – бакър, желязо, хартия, предмети, обзавеждане. Гастрольорите дават по 50 стотинки или по 1 лев на децата. Хлапетата влизат в празните домове и извършват кражбите", уточни кметът Емил Илиев.

Последвайте канала на

3698 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.06.27 | 15:26

4
СМЪРТ ЗА МАНГАЛИТЕ.ТОВА ЧЕ СА БЕДНИ НЕ Е ИЗВИНЕНИЕ.ТАКА ТЕ ЛЪЖАТ ТОЛЕРАСТИТЕ.КОЛКО БЕДНИ БЪЛГАРИ ИМА ДЕТО НЕ КРАДАТ, А ТОЛЕРАСТИ?СМЪРТ ЗА ТАЯ ДОЛНА ЛЪЖЛИВА ГНУСНА СГАН.

2013.06.27 | 15:26

3
Едно време циганите ги вземаха трудоваци. Там те научаваха и професия и поне да пишат. Сега има почти 100% безработица между тях. Цели две поколения не са работили нито един ден и могат да се прехранват или с кражби на метали за въорични суровини или с грабежи по къщите. Избирайте! Единственото дългосрочно решение е да се върне трудовата повинност за всички които към 18 години нямат 7ми клас и там да се понаучат на работа и професия. Ще е отнеме 40 години да се подобрят малко нещата, но дру вариант аз поне не се сещам

2013.06.25 | 18:21

2
epa.....dobro utro

2013.06.25 | 18:20

1
snimkata e unishtojitelna

Добави коментар

Водещи новини