Младежка банда извършила четири обира

  • 06 юни 2013 14:49

  • 1397
  • 0
Младежка банда извършила четири обира
©

Служители от сектор "Грабежи" - СДВР установиха съпричастността на задържаните за въоръжения грабеж на златарското ателие в ж.к. "Младост" към още четири престъпления.

В хода на проведените допълнителни оперативни действия криминалистите изяснили, че регистрираните в полицията за различни престъпления А.Д. /19 г./, К.С./18 г./, С.А./18 г./ и М.Я. /20 г./ са автори на въоръжени грабежи, извършени от края на ноември 2012 г. до средата на януари тази година.

Първият от тях е на 30 ноември миналата година, когато около 22:00 ч. трима маскирани нахлули в магазин за хранителни стоки в "Младост 3", заплашили продавачката с пистолет и отмъкнали 800 лв.

Двайсетина дни по-късно случаят се повторил - този път с касиерка в магазин в "Дружба 1". Жената била повалена на земята, заплашена с пистолет, младежите изчезнали с оборотните 900 лв.

На 7 януари квартетът нанесъл поредния си удар в квартала - този път в магазин за втора употреба, където били бити двете служителки.

Последният им грабеж е от 15 януари в магазин за хранителни стоки в ж.к. "Младост 3", когато под заплахата на пистолет касиерката дала наличните 100 лева и 15 кутии цигари на нападателите.

През всичкото време единият от групата чакал в автомобил, паркиран отвън. Така те се оттегляли за секунди след извършения набег.

Образуваните досъдебни производства са обединени към производството, по което четиримата вече имат повдигнати обвинения.

След доклад на материалите на наблюдаващ прокурор при СГП вчера четиримата са привлечени като обвиняеми за извършено престъпление по чл. 199, ал.1, т.1 и 2 от НК.

Последвайте канала на

1397 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини