Ученици варят синтетична дрога на тавана

  • 18 март 2013 06:40

  • 4643
  • 5
Ученици варят синтетична дрога на тавана
©

Ученици произвеждат един от най-коварните синтетични наркотици, известен като пико, вече в домашни условия. Тийнейджърите оборудвали тавани с епруветки, колби и стъклени съдове, които купували от ведомствени книжарници. Следващата стъпка била да открият една от основните съставки за синтеза - ефедрин на ампули. Въпреки че медикаментът се продава само с рецепта, защото е важен елемент при производството на синтетична дрога, фармацевти си затваряли очите, когато ученици отивали да си купят. По тази схема действала разкрита от ловешките антимафиоти минилаборатория, действала с участието на две ученички на 18 г., пише "Монитор".

Според статистиката на СДВР за последните 3 г. все повече деца стават дилъри. „От общо 641 разкрити престъпления, свързани с наркотици, през 2012 г. в 178 са участвали непълнолетни, а в три от случаите са били хванати деца под 14 години съобщи пред „Монитор” началникът на група „Детска престъпност” в столичната полиция Виолета Аланджийска.

Един от най-фрапиращите случаи през последните месеци е разкрит от звеното за „Борба с организираната престъпност” към ловешката полиция.

Ани и Мила (имената са сменени) са били дванадесетокласнички в най-елитното училище в града. Сега ще завършат годината като частни ученици. Причината е, че бяха задържани от полицията, докато варят пико в импровизирана лаборатория на таван. Според разследващите ролята на двете е била да пазаруват ефедрин на ампули от ловешки аптеки. За да не се набиват на очи, се редували. Има съмнение, че девойките, които са били зависими, са и продавали.

Първа по дрогата
се зарибила Ани. Единият й родител работел в чужбина, другият - в морски град и нямало кой да забележи, че детето често е в приповдигнато настроение, избухва в смях, отсъствията й в училище растат, а успехът й пада. Момичето бързо се вписало в среда от приятели, които смъркат и произвеждат пико не след дълго Ани вкарала и съученичката си Мила в приятелския кръг. Момичетата си избрали и гаджета, които също често посягат към дрогата.

Класната на Ани разбрала какво се случва, говорила с майката на детето и тя си я прибрала при нея във Варна. През втория срок на 11-и клас момичето обаче се върнало пак в Ловеч. Само до началото на втория срок на 12-и клас, пише още вестникът.

Ани натрупала 300 отсъствия последните два месеца, преди да я задържат с приятелката й, съвсем зарязали училището. Въпреки че Ани била много добра по английски език, успехът й по предмета се сринал до „три”. Проблемите за дванадесетокласничките станали още по-сериозни, когато на 4-и февруари антимафиотите задържали основен „готвач” (така на жаргон се наричат производителите – б. а.) на пико, който имал поръчка за 500 грама. Именно той снабдявал с дрога и децата.

„Останали без наркотик, те са решили да си направят сами, защото и преди това са гледали как се синтезира”, посочиха разследващи. Освен това част от приятелите на момичетата разполагали и с книга как се произвеждат наркотици. Три дни след първия арест полицаите спипали Ани, Мила заедно с 26-годишния Мартин и Велин на 19 г. в импровизираната им таванска лаборатория. На място били открити 2 малки пликчета с метаамфетамин и 2 цигари марихуана.

Извинявай, приятелче, че те подведох обърнала Ани към Мила, когато полицаите ги водели към болницата за изследвания, тъй като момичетата смъркали преди задържането и били неадекватни.

Мила
 

„В подобна ситуация някои от децата, които закъсват за наркотици, започват да се снимат в оргии, които след това разпространяват в интернет срещу заплащане”, коментираха експерти, работили със зависими деца.

Последвайте канала на

4643 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
maikata vi stara !

2014.02.27 | 11:34

5
shibani mrusni kuchki !!! >.< da umrat ! ;]]
Мишо шамара

2013.11.08 | 18:46

3
Покажи си пъпчивата мутра селянин неграмотен. Покажи се да ти смачкам тиквата проста

2014.02.27 | 11:34

4
Тва не са деца. Тва са изроди. :X
horny

2013.11.08 | 18:46

2
ох котъо.добра е кифлата

2013.06.06 | 12:07

1
НЕ ТОВА СА НАШИТЕ ДЕЦА НИЕ СИ ГИ НАПРАВИХМЕ ТАКИВА НИЕ СМЕ СИ ВИНОВНИ НИЕ ТРЯБВА ДА ИЗКУПИМ ВИНАТА ИМ КАТО СЪЗДАДЕМ НОВИ АДЕКВАТНИ ЗАКОНИ КАТО ВЪВЕДЕМ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ ЗАКОНА ЗА ....НО АЗ ВЕЧЕ СЪМ ПИСАЛ ЗА ТОВА

Добави коментар

Водещи новини