Нова дрога изправи родители и лекари на нокти

  • 07 август 2012 07:05

  • 25711
  • 22
Нова дрога изправи родители и лекари на нокти
©

Нова дрога изправи родители и лекари на нокти. Наркотикът се нарича "Диамантите" и в момента се продава на тийнейджърите по морето, разкриха от МВР.

Дрогата е нов вид метаамфетамин на цветни кристали. В нея обаче има червен фосфор, което я прави много опасна. 13-годишно момиче вече е било прието в болницата в Бургас с амнезия, много ниско кръвно и натравяне. Според лекарите новата дрога води до загуба на паметта, тъй като действа директно на мозъка. Освен това може да увреди двигателни функции на тялото, както и да предизвика сериозни проблеми със зрението, пише "Стандарт".

"Диаманта" младежите приемат през носа или с малка лъжица. Първоначално според тийнейджъри дрогата създава усещане за супертонус и самоувереност. Точно тези усещания обаче карат младежите да шофират бясно, да пият до забрава, както и да се подлагат на екстремни преживявания, докато са под действието й. Така например 21-годишен англичанин едва не загинал на Слънчев бряг. Дрогиран, той се качил на електрическа рикша и се забил в движещ се срещу него автомобил.

Дрогата в големите барове и дискотеки се продава в листчетата с късметчета към кафето. Цената й започва от 35 лева за грам, ако е разредена, или 60 лева за чист "диамант". Според разследващите на младежите я продават бармани и охранители. Те нямали право да завишават цената, защото биват пребивани, ако изкарат допълнително пари за тях. За сметка на това обаче дилърите им дават по 10 лева на всяка продадена доза.

Според разследващите "диамантите" са сходни по произход на т. нар. Пико. Това е синтетичен наркотик, метаамфетамин, който се извлича от ефедрин и фосфор. Новата дрога се смята за заместител при действието на кокаина. Според формулата "диамантите" се правят от червен фосфор и ефедрин. Сместа от тях се изпича в тава в печка. След това се натрошават. За да може дрогата да се отличава на пазара, тя се оцветява допълнително с боя за яйца.

Преди дни антимафиотите в София са разбили "кухня" за дрога в едно от близките до града села. В изоставената къща ченгетата открили един от т. нар. готвачи. Това са хората, които приготвят дрогата, така че да бъде готова за пакетиране и продажба. За целта готвачите взимат по 50 000 евро за всяка нова рецепта, която успят да забъркат. В изоставените сгради готвачите работят не повече от 3 дни. За това време те произвеждат по 15 килограма "диаманти".

Дилърите на новата дрога пък са предимно ученици, които имат чисто съдебно минало. Т. нар. им шефове ги пращат за по месец на морето на техни разноски. За сметка на това младежите имат дневни норми от дрога, които трябва да пласират на бармани и охранители.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
25711 22

Коментари 22

Добави коментар
miami

2014.03.03 | 14:13

11
kvi diamanti,kvi brilqnti.4erven fosfor i efedrin.taq statiq e palna izmishlotina,tva si e 4ista dizainerska droga,are ne pravete ot muhata slon-tapi reporteri.tva e nqkakav super bokluk,koito e malko po svetnat po himiq moje da si go napravi.
Емо

2018.04.02 | 08:53

22
Брат образовай се пикото и метамфетамина се правят от ефедрин червен фосфор медицински бензин и киселина някой слагат и олово но то е а тежестта на материала и да дизайнерска е но се прави главно от тези неща виждал съм и литий да слагат също и йод дори хд
haha

2017.09.17 | 10:19

21
Според разследващите "диамантите" са сходни по произход на т. нар. Пико. Това е синтетичен наркотик, метаамфетамин, който се извлича от ефедрин и фосфор. Новата дрога се смята за заместител при действието на кокаина. Според формулата "диамантите" се правят от червен фосфор и ефедрин. Сместа от тях се изпича в тава в печка. След това се натрошават. За да може дрогата да се отличава на пазара, тя се оцветява допълнително с боя за яйца. tyka ko re4epta li ni davate mersi xD
за дрогата и тъпите...

2017.07.23 | 08:17

20
Хей,"пазители на реда" в тази псевдо-държава, като знаете всичко и всеки,свързани с дрогата, защо, да ви вземат рогатите,не правите нужното??!! Май наистина ще се окажат истински ония неща, които се знаят от всички и които вие отричате,а??!!.. Мен лично ми е през оная работа,че някакви тъпи пубери се тровят с каквото и да е! Дори напротив-мисля,че така живота се отървава от боклука в него!
Ринзо

2017.02.27 | 23:25

19
Само на мен ли ми е интересно как 13-годишно хлапе се е сдобило с наркотика?

2012.08.08 | 20:18

5
ti na koq planeta jivee6 , koito tyrsi namira , s pitane do stambul se stigalo , ne 4etete raboti , koito ne vi ineresuvat , samo za bb cv cv vi trqbvat novini na vas
x men

2014.11.17 | 22:32

18
Като има глупави хора да се тровят.... те хората са си го казали: това което сам си направиш друг не може да ти го направи!
1.3.1.2

2014.11.17 | 22:32

17
Всички комунисти(мутри) трябва да бъдат избити,няма друго решение! Със затвор и с бой няма как да ги спрем,15-20000 българи трябва да бъдат разтреляни и мафията да изчезне - всеки,който внася наркотици и оъжие нелегално е НАЦИОНАЛЕН ПРЕДАТЕЛ,защото вреди на българските деца и на българското общество и не му пука за България
levski

2012.08.08 | 13:53

2
ako vsitchki razsajdavame kato teb stranata ni chte e RAY da si jiv i zdrav BRATKO ?
ХАХА

2014.11.17 | 22:32

16
Вече наркоманите ще се познават отдалече.......ще приличат на зомбита.

2012.08.08 | 15:19

3
" ve4e " ?????
Milena

2014.11.17 | 22:31

15
От страх от тези неща ,който стават в държавата ни,напуснах страната заедно с децата ни за да може да се оформят като характери.Тук децата и цигари не могат да си купят.Вреча дойде едно 16г.дете било пило .Какво възмущение имаше .А майка му ми каза,че детето и паднало защото ,,валяло дъжд и било заледено,,Срам ги е хората,крият се.А какво стана при нас.Гордеем се,ако сме бандити или имаме познати такива.
Пян Гъ

2012.08.08 | 23:28

9
Хайде, кажи ми сега едно нещо - като си емигрирала в "благовъзпитана" и "нормална" държава, можеш ли да се закълнеш, че децата един ден децата ти няма да си паднат точно по дрогата, никога няма да имат проблеми със закона и никога няма да бъдат сочени с пръст за нещо? Миличка, такива гаранции никой не може да даде, така че си затваряй човката, за да не предизвикаш съдбата да ти се случи точно това. Знам, че като злословиш против родината си (което за мен е мерзост), бориш носталгията - то е ясно: опитваш се да убедиш себе си, че си направила правилен избор, - но копнежът по лъскавото и чуждото у такива от твоята кръвна група ги тласка към емигрансткия живот. Ако всички бяха като теб, България нямаше да съществува. Сега само не ми казвай, че щеше да е по-добре! Ако го кажеш, деградацията на личността ти е факт!
Пян Гъ

2012.08.08 | 21:59

8
Ама, Милено! К'во се правиш на отворена, ма? Ти в коя държава живееш, ма? Нали всички дроги и съвременни пороци идват от твоята държава и от държавите около нея (щото не ми казвай, че си емигрирала в Еритрея). Просто хората там са лицемерни, подли и развратени. По цял ден шмъркотят "бело" и не излизат от гей клубовете. Ами то си личи и по терминологията, а и по жаргона откъде идват нещата! Лицемерна си, но и България няма нужда от такива като теб! Много ти здраве!
ала бала

2012.08.08 | 15:39

4
Край нямат тия глупости! При теб само цветя и бонбонки!
бати панчо

2014.11.17 | 22:31

14
сльнчев бряг-нарко курорт.то и на златни пясьци има но слава богу тук не ги оствят да се осират толкова.
DonBoko

2014.03.03 | 14:13

13
Maanete go toa boklik kopuvaite, samo od moite ora ;:!??

Добави коментар

Водещи новини