Психолози: Ще има още семейни убийства

  • 23 януари 2013 20:04

  • 2133
  • 7
Психолози: Ще има още семейни убийства
©

Мрачни прогнози на психолозите за още семейни убийства.

Всекидневният стрес, финансовите проблеми и липсата на бъдеще - това са част от причините за инциденти като тези в София и Пловдив.

Мълчание и отчаяние - това са причините човек да прояви агресия и към себе си, и към най-близките си, твърдят психолози.

„Това е вид ирационално поведение, което обръща ценностите и се приема като изцеление. Защо да ви оставя вие да страдате. И в този случай самоубийството е групово. „Решението е да ви помогна, да не ви оставя с моите проблеми и моите дългове”, обясни Йорданка Енева, психолог.

В най-рисковите групи според психолозите попадат хората със сериозни финансови проблеми, с тежки заболявания или онези, които наскоро са загубили близък човек. Най-сериозни проблеми обаче имат хората без постоянен доход и работа.

Липсата на време за най-близките и неспособността за споделяне на проблемите също са сред причините, които отключват силни депресивни състояния.

Психологът обясни, че видим ли човек, който е по-тъжен или човек, който е занемарил външния си вид, а го познаваме като по-различен, първото за което можем да помислим е - той вероятно е влязъл в депресивен период и да се опитаме да му помогнем.

Правила и рецепти няма, твърдят психолозите, но винаги помагат разговорите с най-близките, а в по-тежките случаи - и със специалист.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2133 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
YUG

2013.01.27 | 21:47

7
"Психолози: Ще има още семейни убийства" - пепел ви на устата ве педали скапани! Насърчете с нещо народа! И като цяло този народ трябва да се вдигнеМ на революция срещу банките!
Васил Левски

2013.01.27 | 21:47

6
Гарантирано от ГЕРБ... Искаме ЕВРОПЕЙСКИЯ ЗАКОН за фалита на ФИЗИЧЕСКИ ЛИЦА,а не като сега банките да се съюзяват с лихвари иначе следващия самоубиец преди семейството може да гръмне няколко политика и банкера

2013.01.24 | 16:14

5
измислиха типичната версия за груповите разстрели - зле бил, тъжен бил, имал бил кредити, ми тогава що всички с кредити не се гръмнем семейно

2013.01.24 | 16:14

4
ПЕДАЛИ ,КАТО ВИДЯТ МАЛКО ЗОР И ЗАТРИВАТ СЕМЕЙСТВАТА СИ !!! АБЕ ИЛИ СЕ БОРЕТЕ ТАМ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ НАПУСНЕТЕ СТРАНАТА И ОТИДЕТЕ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА ! И АЗ БЯХ ЗЛЕ В БЪЛГАРИЯ ,НО НЕ СЪМ УБИЛ ЖЕНА СИ И ДЕЦАТА СИ , А СИ ГРАБНАХМЕ КУФАРИТЕ И СЕГА СМЕ ДОБРЕ !

2013.01.24 | 12:27

3
Хайде малко по - позитивно, бре! Какви психолози сте вие, какъв е тоя депресиращ дух, в който говорите...
da im sera na psiholozite

2013.01.24 | 11:12

1
vinovni sa mediite za vsekidnevnoto natqkvane i izlishni podrobnosti okolo incidenta i jivota na horata..
анти мутра

2013.01.24 | 12:26

2
не миличък-това е благодарение на Гробарската бригада

Добави коментар

Водещи новини