Октай насочил пистолет към Доган от ревност

  • 21 януари 2013 06:42

  • 7092
  • 23
Октай насочил пистолет към Доган от ревност
©

Октай, който извади пистолет срещу Доган, е имал гадже в централата на ДПС. Това разкри в Бургас вторият му баща Атанас, който пък е симпатизант на "Атака", твърди Стандарт.

Пастрокът не изключва ревност да е в основата на опита за покушение. Енимехмедов първо симпатизирал на ДПС, но после се разочаровал. Леля му Нависе обаче е активист на движението и в момента е чиновник в община Руен. Тя се скарала с майката на Октай, която заживяла с християнин.

Че Октай е посегнал на Ахмед ДоганАхмед Доган Ахмед Демир Доган  е роден на 29 март 1954 година в с. Пчеларово, Добрич, но изкарва голяма част от от ревност, е най-горещата клюка в Бургас ден след покушението в НДК. Вторият баща на Енимехмедов - Атанас, споделил в кварталното кафене, че като нищо гаджето на доведения му син е в дъното на атентата. Октай се запознал с фаталното момиче преди 6 месеца и буквално загубил ума си. Брат му Метин дори се оплаквал на приятели, че е станал адски затворен, не се прибирал в Бургас. Пастрокът Атанас пък разказал в махалата, че гаджето на Октай скоро започнало работа в централата на ДПС в София. И подозирал, че това е провокирало сина му да вземе Сокола на мушка.

Не само гаджето, а и лелята на Октай е "вътрешен човек" в ДПС, научи "Стандарт". Нависе е сестра на майка му Айше и завежда "Личен състав" в община Руен. Лелята е сред най-дейните активисти, член е от няколко години. Съпартийците й в Руен я бранят със зъби и нокти след покушението. "Тя какво е виновна, че той е извадил пистолет срещу Доган?! Не я замесвайте! Никой не може да си избира роднините, нито да отговаря за действията им", заяви кметът на Руен Исмаил Осман след инцидента в НДК. Според роднини Нависе поддържала нормални отношения със семейството на сестра си, но напоследък връзката им охладняла. Причината била, че майката на Октай се развела с мъжа си Хасан и се оженила за Атанас, който е християнин.

Родата недолюбвала новия зет, а на Айше показали, че не е много желана на семейните празници. Синът й Октай застанал изцяло на нейна страна и демонстрирал открита неприязън към леля си Нависе заради ДПС. "Беше много краен и макар че не се занимаваше с политика, мразеше отявлено партията на Доган. Много пъти е заявявал, че всички в ДПС са жадни за власт и пари, наричаше ги измамници и търтеи", разказаха негови приятели. Възгледите на Октай най-вероятно били повлияни от втория му баща Атанас, който бил националист и симпатизант на "Атака". "Преди години, когато Волен Сидеров беше на върха на славата си, Атанас му беше върл фен. Не знаем дали е членувал в "Атака", но ходеше на всички митинги на партията в Бургас и не признаваше друг. Даже сме се чудили как така е националист, а пък е женен за мюсюлманка, разказаха комшиите им в кв. "Славейков". Всички роднини на Октай вчера са били на разпит лично при шефа на бургаската полиция комисар Милен Димитров. Показания дали и брат му и най-близките му. "Свършихме много работа, изяснихме много подробности и детайли около случая и сме предали всичко на колегите в София. Повече информация не мога да дам, за да не се попречи на разследването", заяви комисар Димитров. И отказа да коментира дали роднините на Октай са знаели какво е намислил. "Семейството е изключително почтено, много свестни хора са и са помагали финансово за следването на сина си", каза още комисарят.

Майката на Октай Айше работела дълги години в бургаската нефтена рафинерия. В момента е в пенсия, но се хванала като продавачка на обувки, за да помага за следването му в София. След като останаха заключени цял ден в събота в апартамента си под окупацията на журналисти, роднините на Енимехмедов са напуснали града тайно посред нощ. Никой не знае къде са отишли, а телефоните им са изключени. Звънецът на вратата им също бе изключен вчера, не се чуваше и лаят на кучето Цезар. Повечето съседи от входа вече отказват да говорят пред медиите. Получиха внезапна амнезия и се кълняха, че не помнят дори имената на Енимехмедови. Доста по-разговорливи бяха от съседните блокове, където живеят доста приятели на двамата братя. Те споделиха, че в квартала никой не ги наричал с турските им имена, а много от познатите им дори не знаели, че са мюсюлмани

Октай се представял като Огнян, а в компанията му го наричали Оги. Метин пък, въпреки известността му покрай "Шоуто на Слави", е познат като Митко. "Тези момчета са приятели на сина ми и дъщеря ми. Но за Огнян за първи път разбирам, че се е казвал Октай. Изненадан съм, дори не знаех, че са мюсюлмани", разказа съсед от блок 27-ми в "Славейков".

Приятели и съученици на Октай Енимехмедов от Бургас вчера се обединиха около версията, че някой му е платил, за да опре дуло в челото на Доган. Те са категорични, че всичко е предварително подготвено и инсценирано. "Октай е щура глава, първо действа и после мисли. Готов е да влезе във всякакви щуротии, за да си вдига адреналина. Но не е способен да извърши убийство или да го е мислил сериозно. Най-вероятно някой му е платил, за да разиграе целия този цирк", убеден е негов приятел от детинство. Съученици на Октай от строителния техникум пък разказаха, че още в средното школо често се заплитал в неприятности. Още тогава Огито, както го знаят, бил много умен и буден, с блестящи перспективи. Често обаче идвал на училище с ортопедична яка на врата след поредния бой, в който участвал. Бил много висок, симпатяга и девойките си падали по него.

Последвайте канала на

Novini.bg
7092 23

Коментари 23

Добави коментар

2013.02.13 | 13:13

23
"Беше много краен и макар че не се занимаваше с политика, мразеше отявлено партията на Доган. Много пъти е заявявал, че всички в ДПС са жадни за власт и пари, наричаше ги измамници и търтеи" ЧЕ КАКВО КРАЙНО ИМА В ТЕЗИ ИЗЯВЛЕНИЯ? ТОВА СИ Е САМАТА ИСТИНА.

2013.02.13 | 13:13

22
ДПС - Движение за Побой и Саморазправа. ДПС са най - големите варвари. Атака ряпа да яде. : D : D

2013.01.22 | 13:33

21
Аз предлагам, както резаците ще се мобилизират, след тая пародия на покушение, и да гласуваме всички за АТАКА, че това не се издържа това племе да си върви в Анадола, писна ми да им гледам мазните физиономии!
Илия

2013.01.21 | 12:17

13
Абсолютно съм съгласен ама има много глупаци сред нас които няма да гласуват и с това печелят резаците, един път да гласуваме всички даже да не е само за една партия ще ги изхвърлим от парламента!
Lo6o

2013.01.21 | 21:18

20
НЕ е вярно, че режисьор на фалшивия атентат е директора на Сатиричния Театър Калин Сърменов, защото той има опита на Михаил Михайлов(Милото) и е професионалист.
da mryt reazcite

2013.01.21 | 19:39

19
Ако имахте VOYO щяхте да го гледате седмица по рано преди излъчването му :D

2013.01.21 | 11:36

1
ХА-ХА-ХА!ЯКО!!!!!
pepe

2013.01.21 | 17:22

18
Kaто се чувствате турци,вървете в турция.Ама и там не ви искат.Тези дето ходиха през осемдесетте си дойдоха с пръснати халки,ама иначе много знаете.
donika50

2013.01.21 | 15:17

17
Моля,какви са тези призиви за ходене в Турция.По добре използайте иронията като закачката с каналаVOYO.Повечето коментарии са верни,но да не забравяме,че турските семейства у нас са наши съседи и заслужават уважение.И нашите младежи страдат от безработица,който може да търси упорито работа или да бяга в чужбина.

2013.01.21 | 13:55

16
МАЙКА ИМ В ГЪ.ЗА ДА Е.БА НА ВСИЧКИ ,КОИТО КРИТИКУВАТ НАПАДАТЕЛЯ НА ДОГАН !!! НЕ ЗНАМ ДАЛИ ВСИЧКО Е ИНСЦЕНИРОВКА ИЛИ НЕ ,НО ТОЗИ ТУРКОМРАЗЕЦ ДОГАН ТРЯВАШЕ ДОСЕГА ДА БЪДЕ ПРОСТРЕЛЯН В ТОПКИТЕ И ДА ОСТАНЕ ИНВАЛИД ,ДА ПИКАЕ ПРЕЗ МАРКУЧ ЗАЩОТО ИЗПЪЛНЯВАШЕ ПОРЪЧКИ НА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И ОРГАНИЗИРА НЯКОЛКО АТЕНТАТА ЗА ДА СЕ СЪЗДАДЕ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ,ЧЕ ИСКАМЕ АВТОНОМИЯ И ДЪРЖАВАТА ПОСЛЕ НАСИЛА НИ СМЕНИ ИМЕНАТА !!! ВСИЧКИ ТУРЦИ ,КОИТО ВЯРВАТ НА ВОДЕЩИТЕ ФИГУРИ НА ДПС ,СА НАИВНИЦИ ! ТЕЗИ ВОДЕЩИ ФИГУРИ НА ДПС СА БИВШИ АГЕНТИ НА ДС ,А СЕГА СА НАСТОЯЩИ АГЕНТИ НА ТАЙНИТЕ СЛУЖБИ НА БЪЛГАРИЯ И РАБОТЯТ ПОВЕЧЕ ЗА БЪЛГАРИТЕ ОТКОЛКОТО ДА ЗАЩИТАВАТ ПРАВАТА НА ТУРСКОТО МАЛЦИНСТВО В БЪЛГАРИЯ ! ЗАЩО НИТО ЕДИН ОТ ДПС НЕ ПОСТАВЯ ВЪПРОСА ,ЧЕ БЪЛГАРИЯ УМИШЛЕНО НЕ ИНВЕСТИРА В РАЙОНИ С КОМПАКТНО ТУРСКО НАСЕЛЕНИЕ ?!ДЖАМИИ МИ СТРОЯТ !! ДА АМА ДЖАМИИТЕ НЕ КАРАТ ХОРАТА ДА РАЖДАТ ДЕЦА ,А ДОБРАТА ИКОНОМИКА КАРА ХОРАТА ДА РАЖДАТ ,ИМЕННО И ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ НЕ ИНВЕСТИРА В НИКАКЪВ БИЗНЕС ПО ТЕЗИ РАЙОНИ ЗА ДА НЕ РАЖДАТ ТУРЦИТЕ ДЕЦА !!! ДПС ГО ЗНАЕ ПЕРФЕКТНО ,НО СИ МЪЛЧИ ЗАЩОТО РАБОТИ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА БЪЛГАРИТЕ ,А НЕ ЗА ОБЩИТЕ ИНТЕРЕСИ НА ВСИЧКИ ЕТНОСИ В БЪЛГАРИЯ !!!!

2013.01.21 | 12:18

15
Айдеее вкараха го Атака.....

2013.01.21 | 12:16

7
ARKADASLAR , SIZE YALNIZ BUNU SOYLEMEK ISTIYORUM : не вярвайте на нито една партия в България ,която уж защитава турците в България ! Дори и лидерите да са с турски имена ,дори да са турци като мен и вас ,не им вярвайте ,те са просто агенти на тайните служби на България ! Вярвайте на онези ,които ви дават работа и хляб , а това са турските инвеститори като фирмата Шише джам и др. ,те мислят за вас , а не ДПС и България ! ДПС и България симулират ,че мислят за вас ,просто гледат да ви унищожат оставяйки ви без препитание ! Защо мислите ,че държавата не инвестира в Кърджали и Лудогорието !?
Държавата не е правителството!

2013.01.21 | 12:18

14
Държаната сме всички български граждани родени тук и милеещи за България. Панимаеш приятелю? Има разлика между двете понятия. Иначе казано по ясно нито едно правителство до сега което е избирано не е инвестирало в България, а само краде. А само да ти напомня да се върнеш на зад и да видиш че повечето производства дето ги правят сега турските фирми са старите български предприятия. Които се продадоха от правителствата в които участва ДПС и продължава да участва. Пий си шурбета и не давай съвети и реклама на фирми.

Добави коментар

Водещи новини