"Универсалните" източили над 15 млн. лв. ДДС

  • 14 декември 2012 14:05

  • 3330
  • 1
"Универсалните" източили над 15 млн. лв. ДДС
©

Операция „Захарно петле” е срещу организирана престъпност, която се занимава с внос на захарни изделия основно за големите производители в България. Това каза на пресконференция в Министерство на вътрешните работи директорът на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност” ГДБОП главен комисар Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна.

"В хода на операцията са задържани и са повдигнати обвинения на четирима души, едно от лицата се издирва. Зад организацията стои синът на известен алкохолен бос, който се намира в чужбина на топло и хубаво място. Предстои обявяването му за международно издирване. Нанесли са щети на републиканския бюджет около 2,5 млн. лева от февруари досега. Подобна операция е проведена и вчера. Тя продължава и ще продължат подобни операции. Вчера при операция „Универсалните” са извършени процесуално-следствени действия в над 50 адреса, доведени са 80 души, осем са задържани. На четирима са повдигнати обвинения. Щетите първоначално са за над 15 млн.лева. Схемата е да се използват буфери, за да се избягва плащане на ДДС", заяви шефът на ГДБОП.

Част от престъпната дейност на престъпните групи по операции „Захарно петле” и „Универсалните” ощетяват и бюджета на ЕС, добави министърът на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа. " Има работна група с Великобритания, тъй като и там се източват ДДС-средства. Имало е изтичане на информация и по двете операции. В офисите, които са обискирани е имало разкачване на компютри и компютри, които са били скрити в мазетата, каза Цветанов. Всички служители са получили т.нар. прави телефони и на всяко работно място, е имало указания за работа с телефон. Това е установено на местата, където не са имали време да се разкачат телефоните след получаване на информация за операцията. В указанията е посочено, че не се вдига на непознати телефонни номера, говори се само с номерата в групата и след приключване на разговора се изтрива информацията. Има коледно прочистване на организирани престъпни групи", каза вътрешният министър.

В групата на „Универсалните” има син на бивш министър на земеделието, син на член на митниците и замесен в покушението на Бай Миле. Цветанов попита как всички тези лица са продължавали да извършват своя бизнес. Той благодари на бизнеса, че са сигнализирали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3330 1

Коментари 1

Добави коментар
dragan

2012.12.14 | 19:39

1
I az sam universalen,no voinik i bih izto4il samo ot evreiskite banki i fondove .

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини