Жена опита да изведе сина си от страната

  • 27 ноември 2012 10:19

  • 1025
  • 0
Жена опита да изведе сина си от страната
© Булфото

30-годишна жена от Стражица с ограничени родителски права е задържана при опит да изведе сина си от страната, съобщиха от ОДМВР - Велико Търново.

Вчера следобяд в РУП Стражица е подаден сигнал от бащата на 30-годишната Б.Г., че дъщеря му, която живее в Германия, не е върнала 8-годишното си дете. Съгласно решението от края на месец януари тази година на Районния съд в Горна Оряховица жената има право да вижда сина си единствено през съботния ден в дома на дядо му в Стражица, който е негов законен настойник.

В неделя Б.Г. пристигнала заедно с неин приятел от Германия. Пренощували в дома на родителите на Б.Г. Вчера майката взела малолетното момче от училището в гр. Стражица. След получаване на сигнала от дядото, че детето не е върнато вкъщи, осемгодишното момче е обявено за общодържавно издирване. Уведомен е Националният координационен център при Главна дирекция “Гранична полиция“.

Около 20.00 часа Б.Г. е задържана на ГКПП "Дунав мост" - Русе. Жената направила опит да премине през границата пеша със сина си. 40-годишният германец, с когото е пристигнала в неделя, ги е докарал до Гранично пропускателния пункт. В автомобила е била заедно с осемгодишния си син. Б.Г. е конвоирана до РУП Стражица, а момчето е съпроводено до дома си и предадено на дядо си. Уведомен е отдел ”Закрила на детето”.

В РУП Стражица е започнато бързо производство срещу 30-годишната Б.Г. за неизпълнение на съдебно решение.

Последвайте канала на

1025 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини