Нов вид измама плъзна из Благоевград

  • 21 ноември 2012 07:52

  • 1393
  • 0
Нов вид измама плъзна из Благоевград
©

Мними социални работници обират възрастни хора.

Те предлагат на хората увеличение на пенсията или еднократна помощ в замяна на подкуп. Крадците подмамвали своите жертви да изтеглят всичките си спестявания от банката, за да заблудят социалните служби, че не разполагат с никакви средства. Последният случай е с възрастна жена, която била ужилена от мним социален работник със 700 лева и златните си накити, предаде БНТ.

Измамниците набелязват жертвите си пред аптеки, болнични заведения и държавни институции, казаха от полицията. Фалшивите социални работници посещавали домовете на хората, за да проверят какво точно притежават.

Те са двама-трима. Оглеждат стаите. Казват: каквито пари имаш - да видим с колко разполагаш. В същото време, докато обикалят из стаите, жертвите им показват какво има в жилището. Така си набелязват какво да задигнат, разказа инспектор Васил Джизов, сектор тежки престъпления към ОД МВР-Благоевград.

Повечето хора казват, че знаят как да реагират, ако попаднат на фалшив социален работник. Въпреки това данните на полицията показват, че броят на потърпевшите расте. Не са малко и измамените по телефона.

“Бях в поликлиниката. През това време се обади някой, че внукът ни е попаднал в катастрофа и съпругът ми повярвал. И отидоха всичките пари - пенсията и увеличението за декември. Това е много - около 1000 лева”, споделя възрастна жена.

От полицията съветват хората преди да дадат пари, да проверят как са близките им. А при срещата с мним социален работник да се свържат по най-бързия начин с полицията.

Последвайте канала на

1393 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини