Мними служители от "пенсионното" ограбиха възрастна жена

  • 09 ноември 2012 13:12

  • 1205
  • 0
Мними служители от "пенсионното" ограбиха възрастна жена
©

Мними служители от "пенсионното" откраднаха 5470 лева от възрастна жена в Русе. Това съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Извършителите са подмамили 80-годишната русенка да ги отведе в дома си, а после и в жилището на дъщеря си, откъдето й взели парите.

Кражбата била извършена вчера сутринта. Възрастната жена вървяла по ул. "Коледница", когато приближил мъж на видима възраст около 30 години, който се представил с името Димитър. Той й заявил, че работи в "пенсионното" и отпуска помощи по програми на Европейския съюз. Обяснил й още, че по такава програма всички нейни спестявания могат да бъдат удвоени.

Жената поканила мъжа в дома си. По време на разговора мнимият служител й обяснил, че трябва да извика двама свои приятели. Жената казала, че спестяванията й не били в собственото й жилище, а в апартамента на дъщеря й в кв. "Дружба-3". Така двамата отишли с такси до там, където по-късно пристигнали и приятелите на "Димитър".

Русенката извадила сумата от 5470 лева и я дала на непознатите мъже, за да "опишат" банкнотите. После парите й били върнати и тя ги прибрала обратно в секция в една от стаите. Когато тримата мъже решили да си ходят, единият помолил да отиде до тоалетната. След като си тръгнали, жената се прибрала в апартамента и разбрала, че парите липсват.

За последните три месеца това е втори подобен случай на измама. В средата на септември мъж и жена, представили се за социални работници, откраднаха пари и злато за общо 4000 лева от дома на 84-годишна жена.

Последвайте канала на

БТА
1205 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини