Закопчаха трима с взривни вещества

  • 15 ноември 2012 13:56

  • 787
  • 0
Закопчаха трима с взривни вещества
©

Боеприпаси и взривни вещества са иззети от домовете на трима мъже в Чирпанско, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Стара Загора.

На територията на Районно управление „Полиция”-Чирпан, вчера са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване от домовете на: И.М. на 73 г. от с. Братя Даскалови; И.Ц. на 63 г. от с. Горно Белево, общ. Братя Даскалови; С.С. на 81 г. от с. Горно Белево, общ. Братя Даскалови. От жилището на И.М. са иззети: 400 г тротил; 300 г амонит; ръчна граната със запалка „УЗРГМ”; 15 бр. капсул детонатора; 3 бр. огнепроводен шнур; 5 револвера, от които 4 са самоделни; 10 бр. цеви с различен калибър; 450 патрона – 22 калибър; 42 патрона с различен калибър; 3 кутии с барут; 1 пълнител за автомат „Калашников”; множество части за револвери; 1 димка, 123 ловни капсули, 12 патрона за сигнален пистолет.

И.М. е задържан в РУП – Чирпан за срок до 24 часа. Продължава работата по изясняване съпричастността на лицето към горепосоченото досъдебно производство.

От дома на И.Ц. са иззети 3 кутии с различен брой и калибър патрони; пушка марка „Бърно” със заличен номер, която е пригодена за стрелба с патрони 22-ри калибър; И.Ц. е задържан в РУП – Чирпан за срок до 24 часа.

В жилището на С.С. са открити и иззети: пистолет ”Марголин” 22 калибър; пълнител с намиращи се в него 9 бр. патрона – 22 калибър; кутии с различен брой патрони и калибър.

Предвид здравословното състояние на С.С., същият не е задържан в РУП – Чирпан.

Последвайте канала на

787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини