Спипаха мъж с цял арсенал за подготовка на бомби

  • 14 ноември 2012 12:43

  • 595
  • 0
Спипаха мъж с цял арсенал за подготовка на бомби
©

Над 10 кг. взривни материали намериха в къщата на 56-годишния Рашо Христов от село Горно Белево, община Братя Даскалови. Иззети са огнепроводни шнурове, 6 електрически и 13 медни стоманени и алуминиеви детонатори, 2 военни димки 14 броя електрически батерии, множество електрически компоненти и механични превключватели, 21 съда пълни с белезникаво и мазно вещество, за което се предполага, че е взрив.

По наши източници от селото задържаният за 24 часа мъж е конфликтен и „цялото село треперило от него", тъй като бил „страшно отмъстителен". Христов е пенсионер по болест, тъй като преди години се бил прострелял. Разказват, че преди време е участвал в побои, употребявал е и алкохол. Има семейство - син, който работил в Стара Загора и жена, която работи в пощенския клон на селото.

Рашо Христов е криминално проявен, съден за кражби и е бивш кадър на завода „Арсенал" в Казанлък.

Според директора на ОД на МВР Стара Загора старши комисар Алекси Алексиев, в момента се изяснява дали има връзка между Христов и задържаният вчера за взривовете в пицария Сан Мартин в Чирпан Слави Иванов, както и дали бомбаджията от Горно Белово зарежда други лица с „продукцията" си.

За взривовете в заведението в Чирпан и задържаният Иванов, комисар Алексиев обясни, че лицето е бивш полицай, който е уволнен от системата. Срещу него имало подадени 7 жалби за нарушаване на обществения ред.

Алексиев уточни, че двата взрива не са сходни и е възможно втория да имитира първия, но по думите му те нямат общо с делото Килърите.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
595 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини