Родители с разтърсваща история за блудство с 9-годишното им дете

  • 02 февруари 2023 21:48

  • 3691
  • 4
Родители с разтърсваща история за блудство с 9-годишното им дете
© pixabay
Слушай новината Слушай новината

Родители на 9-годишно момиченце настояват за по-строго наказание за бизнесмен, блудствал с детето им. Окръжен прокурор отказва да протестира размера на присъда на бизнесмена.

При последната мащабна акция срещу педофилията и разпространението на детска порнография в цялата страна бяха задържани 13 души. Как обаче изглежда животът на жертвите след подобно посегателство и каква е цената, за да се възстановиш - вижте изповедта на едно семейство.

"Чувства се постоянно виновна. Получава паник атаки. Ходи на психолог. Тя трябва да има пълноценен живот", казва майката на пострадалото момиче пред БНТ.

3 г. затвор за млад мъж, блудствал с малолетна

Преди година животът на семейството се променя завинаги. Докато посрещат Нова година в тесен приятелски кръг, техен близък се вмъкнал в хотелската стая на детето. Майката намерила вратата заключена отвътре.

"В един момент вратата се отваря и тя вижда един от нашите приятели заедно с дъщеря ни, а тя с раздърпано облекло", разказа бащата.

Детето разказало какво се е случило и на място пристигнала полиция. В хода на разследването родителите разбрали, че техният приятел и друг път е оставал насаме с детето.

"Той много добре я е настроил психологически и подготвил. Тя през цялото време си мислеше, че тя е виновна. Иска да го забрави и не разказва нищо", разказа още бащата.

Първоначално подсъдимият заявил, че е невинен. Разследващите обаче успели да възстановят изтрити записи от мобилния му телефон, където открили снимки на детето.

"Нищо в рамките на моята 17-годишна адвокатска практика не ме е натоварвало емоционално толкова много от това, което видях в папката по досъдебното производство. Два-три дни ми беше трудно да изгоня от съзнанието си това, което видях", посочи Станислав Станев - адвокат на семейството.

След разкритията 56-годишният мъж се признал за виновен, процесът продължил по съкратената процедура, което дава възможност наказанието да бъде намалено с 1/3. На първа инстанция подсъдимият получил 2 години затвор. Изненадващо за семейството на втора инстанция в Окръжен съд Смолян прокурорът отказал да поддържа протеста за размера на наложеното наказание. За подобно престъпление законът предвижда до 8 години.

"Първата ми реакция беше, че нещо не съм разбрал. Нямаше никакво обяснения защо и поради какви причини. Не подкрепя протеста на своя колега", посочи бащата

"Справедливост означава ефективна присъда", заяви майката.

Семейството пише писмо и до главния прокурор. От окръжната прокуратура в Смолян отказаха коментар и заявиха, че ще изчакат решението на окръжния съд. Адвокатът на подсъдимия заяви, че няма да коментира делото преди съдът да се произнесе. Обвиняемият е под домашен арест.

Мая Йорданова
3691 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Жетона

2023.02.03 | 06:29

2
Решението е само едно... изключване от мрежата!

2023.02.05 | 14:41

4
Не, не е! При Бай Стари, на терапия

2023.02.05 | 14:40

3
"Воршиловец"
avram

2023.02.03 | 06:17

1
da se kastrira nezabavno tozi izrod

Добави коментар

Водещи новини