Убиецът на 6-годишната Кристин от Сотиря с разказ от затвора за фаталния ден

  • 14 август 2022 20:12

  • 11312
  • 4
Убиецът на 6-годишната Кристин от Сотиря с разказ от затвора за фаталния ден
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

Пред БТВ говори мъжът, осъден за убийството на 6-годишната Кристин от Сотиря. Мартин Трифонов излежава доживотната си присъда в Бургаския затвор.

Той е осъден за опит за изнасилване и жестокото убийство на 6-годишното момиче. Мартин помни, че в деня на убийството е изпратен от втория си баща до магазина. Там среща и жертвата си.

„Тъй като вторият ми баща е страшен алкохолик, ме принуди да взема алкохол за него“, твърди Трифонов. Казва, че е пил бира, малко.

Освен това пил и кафе… и се замаял. Затова казва и, че не помни много от случилото. Твърди, че от разследващите и документите е разбрал какво точно се е случило.

Финал на делото за жестокото убийство на дете в Сотиря

Днес 24-годишният Мартин казва, че съжалява. Но намира вина и в своите родители, и в тези на детето.

Казва, че в затвора времето тече по друг начин. Датите и годините нямат значение. А той не помни кога точно е станал убиец.

При пълни самопризнания съдът беше длъжен да намали с 1/3 присъдата на обвиняемия. След трагедията с момичето обаче последваха протести. И беше направена поправка в Наказателния кодекс.

Така въпреки признанията на първите две инстанции, Трифонов чу най-тежкото наказание – доживотен затвор без право на замяна. ВКС обаче промени присъдата на доживотен затвор. 

ВКС: "Доживотен затвор", а не "доживотен затвор без замяна" за убиеца от Сотиря

Константин Тодоров
11312 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
баба гицка

2022.08.15 | 00:06

4
На електрическия стол!
Гост

2022.08.14 | 22:23

3
Такива животни като този нямат място в обществото, не помнел, а как е запомнил да изнасилва и убива, такива трябва да ги дерат живи на стадионите, за да знаят останалите калво ги очаква, тогава ще помнят много добре всичко
Hggf

2022.08.14 | 22:17

1
Задника му е цъфнали вече като китайска роза
Юри

2022.08.14 | 22:18

2
И ще продължи да му цъфти

Добави коментар

Водещи новини