16 години затвор за мъж, заклал роднина при спор в село Громшин

  • 25 май 2022 16:44

  • 470
  • 0
16 години затвор за мъж, заклал роднина при спор в село Громшин
© Gettyimages (архив)
Слушай новината Слушай новината

Съдът призна за виновен 67-годишния Н.Н., обвинен от Окръжна прокуратура – Монтана за убийство, извършено от него по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Подсъдимият Н.Н. бил в обтегнати отношения с неговия роднина Л.С. На 24.02.2021 г., пред търговски обект в центъра на с. Громшин, област Монтана, между двамата отново станало спречкване. Л.С. извадил газ-сигнално оръжие – пистолет, и го насочил към подсъдимия. От разстояние произвел изстрели към него, след което последвало сбиване. Свидетели на инцидента се намесили, като успели да ги разделят един от друг. 

Скандал в Монтанско завърши с изненадващо намушкване и смърт

Междувременно Н.Н. взел от автомобила си нож и последвал Л.С. Настигнал го и му нанесъл удар с острието на хладното оръжие в областта на гърба. Дори и след падането на пострадалия Н.Н. продължил да му причинява наранявания с ножа по различни части на тялото. Веднага след това се качил в автомобила си и отпътувал. Вследствие на прободно-порезните наранявания, довели до остра вътрешна и външна кръвозагуба, Л.С. починал. 

Домашен арест за мъж, убил свой роднина при спор

Подсъдимият Н.Н. е осъден на 16 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на изтърпяване. Уважени са граждански искове от по 100 000 лева за гражданските ищци. Осъдителната присъда може да бъде обжалвана и протестирана в законоустановения срок пред Софийски апелативен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - София.

Филип Епитропов
470 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини