Проговориха близките на жертвата и задържания за убийството в бюрото за кредити в Стара Загора

11 април 2021 20:38

Проговориха близките на жертвата и задържания за убийството в бюрото за кредити в Стара Загора
© Булфото (архив)
45493 3

Убийство в офис разтърси Стара Загора преди дни.

Припомняме, на 24 март съобщихме за убит с два куршума в главата криминално проявен млад мъж, служител във фирма за бързи кредити. За първи път най-близките на жертвата и тези на задържания като извършител на убийството застанаха пред камерата на NOVA.

Екшън в Стара Загора при спречкване. Има застрелян

Драмата се разиграва в офис на улица „Цар Симеон Велики” 142 в центъра на Стара Загора в късния следобед на 24 март. Сигналът към спешния телефон е подаден точно в 17:19 ч. Час по-рано жертвата Станимир Иванов идва за среща със своя партньор и работодател Владимир Василев, който по-късно е сочен за физическия извършител на убийството.

„Образувано е досъдебно производство по смисъла на член 115 по Наказателния кодекс който предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години. Работи се по няколко версии за убийството, като основната е именно финансови взаимоотношения и възникнал скандал между извършителя и пострадалия”, каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора. Във фаталния ден зад тази врата Станимир е очакван от началника си Владо и неговия брат Милен. Братята бизнесмени са в конфликт със Станимир от близо месец, сочат разкази на свидетели.

Ето кой е застреляният в бюрото за кредити в Стара Загора

За фаталният ден за пръв път разказва Десислава Николова - служител във фирмата за бързи кредити и заложни къщи и приятелката на Станимир. „Той ми се обади да ми каже че Владо ни чака в офиса. И аз отидох до вкъщи да го взема. Той първи почука на вратата и влезна вътре. Аз изчаквах отвън във фоайето. После дойде и ми каза да вляза. Вътре бяха Владо, брат му и Данаил, едно момче което работи също за Владо. Каза на мен и Данаил да изчакаме отвън. Тогава Владо се обърна и каза на Станимир „Хайде сега разберете се с Милен”, разказа тя.

Малко по-късно началникът Владо отпраща охранителите си, праща и служителят си Деси за някакви документи. Отпраща всички от офиса с изключение на портиера-охранител Красимир Кирезов, който остава пред вратата на офиса и ясно чува скандала между тримата. „Бях нащрек и си казах, ако стане нещо, ще вляза и ще ги разтърва. Чух закана и веднага скочих. Секунди след това се чу и изстрел”, каза Красимир.

 Записи от охранителните камери в момента на убийството обаче няма. Според показанията на шофьора на началника самият той ги е изключил по нареждане на Владимир същия ден, около 17. 00 ч. „Два-три дни след убийството се видях с Кольо, който е охрана и шофьор на Владо. Попитах го какво е станало. И той каза „Ами Станимир е нападнал Владо с нож и той затова го е застрелял”. Въпросът ми беше ако си нападнат с нож, кога имаш време да запретнеш блузата, да извадиш пистолет, да заредиш и да произведеш два изстрела от упор в главата”, разказа Пламен Митев, приятел на Станимир.

Убитият Станимир Иванов и Владимир Василев са дългогодишни партньори. „Всичко между тях беше уредено. Те се бяха разбрали за заложната къща - Станимир колко пари ще получава, какъв ще е процентът, който ще взима”, обясни Десислава. От месеци обаче между братята и Станимир възникнал конфликт. Както за пари, така и заради дребни интриги с Милен Василев, брат на сочения за стрелец Владимир.

Криминалисти с последни разкрития за стрелбата и убийството в Стара Загора

 „Имаше конфликт между тях, Станимир искаше да се разделят, да се оттегли от заложната къща на Владо и да си направи свой бизнес. Що се касае до финансовата част, с Владо имаха спор относно някакъв акт, който е бил оправен от него и той обвиняваше Станимир че трябва да го понесе. Ставаше въпрос за някакви 20 000 лева”, каза Пламен Митев.

Дали напрежението е било породено и заради желанието за отделяне на Станимир, който на практика е щял да се превърне в конкуренция в бизнеса на Владимир, все още не е ясно. За напрежение обаче потвърждава и съпругата на Владимир, която също застава пред камера за първи път.  „Владимир беше силно притеснен и разтревожен последния месец.  Разговарях с него, за да разбера какво се случва. И той ми сподели, че е заплашван от Станимир”, разказа жената.

Според съпругата на Владимир, мъжът е стрелял при неизбежна самозащита. „Аз съм абсолютно убедена, че Владимир се е защитавал. Той е защитавал живота си. Той по никакъв начин не би рискувал нашето семейство. Просто е бил провокиран, нападнат, защитавал се е. Цялото ми семейство сме християни. Владимир се занимава с благотворителност, имаме сплотено семейство, деца”, обясни Анна Колева.

Една от версиите по този криминален случай бе, че братя Василеви са нападнати с нож от станалия по-късно жертва Станимир. „Намерен е нож в трупа на убития, но нямаме данни той да го е използвал  по време на инцидента”, каза Дичо Атанасов, окръжен прокурор на Стара Загора.

 „Станимир знаеше че ходят въоръжени. Абсурд е да изкарва нож”, каза Пламен Митев.

35-годишният Станимир е криминално проявен, известен в Стара Загора със своя буен характер, отстояващ своите интереси и мнение. Приятелката му допуска, че причина за убийството му е страхът на братята от него. А също и че е възможно да не е станало спонтанно. „Те предварително са изключили камерите, мен ме отпратиха. Според мен не е така, както казват че е инцидент и че е тръгнал да ги напада. До колкото познавам Владо, а аз го познавам от 6 години, той не е първичен. По-скоро е човек който премисля нещата, никога не е взимал решения на момента”, обясни Десислава, приятелката на Станимир

37-годишният Владимир Василев няма криминално досие. Братята са наследници на богата фамилия. Баща им управлявал приживе просперираща фирма, занимаваща се основно със строителство и ремонтите. Двамата имат законно притежавани лични оръжия, с едно от които е извършено и убийството. Потърсихме Милен Василев в дома му - огромно имение в покрайнините на Стара Загора. Там обаче не намерихме никой.

Приятели на убитият Станимир обаче споделят опасенията си че влиятелното семейство може да въздейства на разследването и развоя на съдебния процес.  „Имам опасения, че може би няма да си получи заслуженото при положение, че е изключил камерите”, каза Пламен Митев.

За разлика от чистото досие на Владимир, убитият 35-годишен Станимир Иванов има богато съдебно досие и арести за сбиване и наркоразпространение. Според приятелката му Десислава обаче точно бурният характер на половинката й както и досието могат да променят хода на разследването. Въпреки, че е наясно с криминалните прояви на Станимир, тя го вижда и в друга светлина.

Излязоха ключови подробности за убиеца и жертвата от офиса за кредити в С. Загора

 „Той беше джентълмен. Само бях чувала  какви глупости е правил, че е лежал в ареста, в затвора, но не съм обръщала внимание. Станимир искаше да си живеем нормално, каза че най-накрая е намерил нещо”, разказа Десислава.

Двамата адвокати на Владимир Василев се въздържаха от коментар, изчаквайки резултатите от назначените от прокуратурата експертизи. От коментар заради напредналата фаза от разследването се въздържаха и от прокуратурата. Равносметката – докато тече разследването за това, кой е виновен и кой не, две жени останаха сами, без партньорите в живота си.

Novini.bg
45493 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.04.12 | 06:10

99788
Сига с тия К.У.Р.В.Е.Н.С.К.И обвви

2021.04.12 | 02:57

99617
истории от гочландия
Lissa

2021.04.12 | 01:55

99558
Искаш ли да си намериш жена за една нощ? Влизай в --- XXhook.Com

Добави коментар

Водещи новини