Излязоха ключови подробности за убиеца и жертвата от офиса за кредити в С. Загора

  • 25 март 2021 14:24

  • 4827
  • 1
Излязоха ключови подробности за убиеца и жертвата от офиса за кредити в С. Загора
© Pixabay

Убития в офис за отпускане на кредити Станимир Иванов – Стамбето е починал от огнестрелна рана в главата, изстрелът е бил от законно притежаван пистолет „Берета“, за който предполагаемият извършител  Владимир Младенов Василев е имал разрешително, съобщиха от ОД на МВР – Стара Загора.

Сигналът за трагичен инцидент в офиса на булевард „Цар Симеон Велики“ №142 е бил подаден към 17,20 часа на 24 март, при пристигане на местопроизшествието полицаите намерили там трупа на криминално проявения Стамбето и двамата братя Владимир и Милен Младенови. В коридорчето до помещението, където се е разиграла трагедията имало и клиент на една от близо дузината регистрирани на този адрес фирми, чийто едноличен собственик е Владимир, предаде Монитор.

Криминалисти с последни разкрития за стрелбата и убийството в Стара Загора

Иззет е бил законен пистолет „Берета“, от който е бил изстрелян един куршум, стрелбата е била от изключително близко разстояние, жертвата е нямала никакъв шанс, потвърди комисар Валентин Георгиев, началник на отдел „Разследване“ при ОД на МВР – Стара Загора.

При обиска в дрехите на Стамбето е намерен сгъваем нож, но липсвали данни той да е бил използван за заплаха, коментира окръжният прокурор Дичо Атанасов. Тепърва ще се установява на кого от двамата братя-бизнесмени е собственост иззетият пистолет, на този етап Владимир Младенов, който е задържан с прокурорско постановление за 72 часа и му е повдигнато обвинение по член 115 от НК за убийство отказва да дава показания.

Екшън в Стара Загора при спречкване. Има застрелян

Работи се по няколко възможни версии, основната е спор между братята и Стамбето за неуредени финансови въпроси.

Според прокуратурата жертвата е работела от няколко години за Младенови, самият той в личния си профил във ФБ е рекламирал дейността на заложна къща в Пловдив, която индиректно е свързана с останалите заложни къщи /4 на брой/,чийто едноличен собственик е Владимир.

Станимир Иванов е на 35 години и е изключително добре познат на старозагорските криминалисти, има множество регистрации и едно ефективно осъждане за случай от март 2016-година, когато изправи на „кътни зъби“ жителите на квартал „Три чучура юг“ с хвърлянето на самоделни бомби от терасата на апартамента си по леки автомобили и детска площадка. Тогава тежко въоръжени полицаи блокираха огромен периметър около кооперацията, където живее Стамбето, но не успяха да го задържат и той бе обявен за общодържавно издирване. Мъжът се появи месец по-късно с адвокат, за да се предаде.

Ето кой е застреляният в бюрото за кредити в Стара Загора

В съдебната зала твърдеше, че хвърлил първата бомбичка от терасата, защото се припознал в минаваща край детската площадка мъжка фигура. Решил че е полицай, с когото бил във влошени взаимоотношения. За случая от 28 март 2016-а беше осъден на година и осем месеца затвор. В съдебна зала стана ясно, че в близост до дома на обвиняемия е намерен пистолет „Макаров“ с изтрити номера, а в жилището се е вихрел купон с участие на шестима млади наркозависими приятели на собственика.

Задържаният 37 – годишен Владимир Младенов Василев е собственик на петнадесетина търговски дружества, повечето от тях са били притежание на баща му, починалият преди 4 години крупен бизнесмен Младен Василев. Най-старата е някогашното държавно „Пещостроене и изолации“, приватизирано в зората на демокрацията от директора си, някогашния герой на соцтруда Васил Данчев.

Владимир не е криминално проявен, категорични са от МВР и прокуратурата. Тепърва ще се изяснява какви са били взаимоотношенията между него и убития и на каква основа е възникналият  конфликт в офиса на централната старозагорска улица.

Вижте и това видео от нашия архив:
 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4827 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Allisona23

2021.04.10 | 03:54

1
­­­В­­и­­ж­­­т­­е­ ­м­о­­я­­т­­а­ ­­т­и­й­­н­­ ­­п­­у­т­к­а­­­ ­­-­­ ­­W­W­­W­.­­B­­G­­1­7­­.­­­C­­­L­­U­B­­

Добави коментар

Водещи новини