Шокиращи разкрития за поръчковото убийство на Николай Драгополов в София

07 април 2021 19:05

© bulphoto (архив)
15428 6

Минимум двама са били ангажирани с убийството на Николай Драгополов, твърди БНТ, позовавайки се на разследващи.

Физическият убиец е имал помагач, който е наблюдавал жертвата поне 4 часа преди убийството. 46-годишният мъж беше разстрелян снощи на оживено кръстовище в София пред очите на 11-годишно дете.

Показно убийство на Околовръстното в София

Две основни версии имат криминалистите за мотивите за покушението. Автокъщата на разстреляния Николай Драгополов се намира на метри от мястото на убийството, но изхода от нея е към локалното на Околовръстното в посока към Бистришко шосе.

За килъра е било ясно, че жертвата винаги прави обратен завой именно на кръговото за Бистрица и се връща към Симеоновско шосе откъдето се спуска към центъра на София. Драгополов, обаче си тръгвал по различно време.

Вчера следобед мъжът бил в офиса на автокъщата си. А убиецът, преоблечен като клошар, стоял под моста. Негов помагач наблюдавал постоянно Драгополов и дал сигнал в момента, когато мъжът се качил в автомобила си и потеглил. Очаквано светофарът е спрял автотърговеца преди десния завой към Симеоновско шосе. Тогава килърът излязъл от под моста и стрелял два пъти в лявото слепоочие на жертвата си.

Свидетели на убийството станали шофьорите на другите коли."Първата кола, която е тук, които са подали сигнала. Има и коли зад него, има и свидетели, които и в момента се уточняват. Снемат се данни на свидетели, които следва да бъдат разпитани, да разкажат какво са видели от под моста ли е излязъл човек, по тротоара ли се е движил", заяви градският прокурор на София Илиана Кирилова.

Убитият е известен още с прозвището Ники-Антонио. Над 15 години официалният му бизнес е с вноса на автомобили втора ръка от Западна Европа у нас. Търгувал предимно със среден и висок клас коли. В началото имал съдружници, с които притежавали и няколко автовоза, но се разделили. Така бившите му партньори поели работата с автовозите, а Драгополов продажбата на колите на нашия пазар. Преди 2004 година мъжът има над 20 криминални регистрации за различни престъпления.

"В информационната система на МВР има данни за наличие на криминалистически регистрации. Има и друга информация за него, но пак ви казвам, просто не можем да ви споделяме информация, която би попречила на разследването", допълни директорът на СДВР Георги Хаджиев.

Драгополов е имал конфликт с други вносители на автомобили, които участвали в схеми за укриване на ДДС и дори бил готов да стане защитен свидетел срещу тях. Според разследващи, това може да е една от причините за разстрела. Втората версия за мотив е информация на партньорски служби, че мъжът е бил сред гарантите за транзит на задържани наркопратки.

Мая Йорданова
15428 6

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 6

Добави коментар
Ку40

2021.04.07 | 21:36

1
Абе хубав човек
момо

2021.04.08 | 01:16

2
тоз надупчения мерцедес, к'ви пари ша му искате веее?
разочорование

2021.04.08 | 01:58

3
Сега е ред да застрелят тези който не са го осъдили след като знаят че е криминално проявен.
Гражданин

2021.04.08 | 09:12

4
Браво на стрелеца. Дано да очиси ще от тая сган в София, че иначе няма оправия.
wtf!?!?!??!

2021.04.08 | 12:42

5
шокиращо е. че такива уроди щъкат на сво бода и се водят бизнесмени.....
Sharona23

2021.04.10 | 03:52

6
­В­и­ж­­­т­­е­ ­­м­­о­я­­т­­­а­­ ­т­и­­­й­н­­ ­­п­­у­­т­к­а­­ ­­-­­ ­­­W­­W­­­W­­.­­­B­­G­­1­­­7­­­.­­­C­L­­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини