Условна присъда за мъж, разпространявал порно с деца

21 януари 2021 14:39

Условна присъда за мъж, разпространявал порно с деца
© Pixabay
325 0

По внесен в съда обвинителен акт на Софийска районна прокуратура бе признат за виновен подсъдимият Б. Б. за това, че разпространявал порнографски материали - престъпление по чл.159, ал.4, т.1, вр. ал.2 от НK, както и за това, че държал порнографски материали - престъпление по чл.159, ал.6, пр.1 от НК.

В периода от 04.01.2020 г. до 10.03.2020 г. в дома си в гр. София подсъдимият Б. Б. е разпространявал (свалял, записвал, споделял с множество неустановени лица) порнографски материали. Чрез настолен компютър, свързан с интернет, и инсталирана програма, предназначена за обмяна на файлове между отделни потребители по технологията „peer to peer” (от точка до точка), Б. Б. свалил общо 152 фото и видео файлове, за създаването на които били използвани лица с неустановена самоличност, ненавършили 18-годишна възраст, и лица, които изглеждат такива. Б. Б. избрал и изтеглил порнографските материали и по този начин, чрез стартиране на програмата и изтегляне на файловете, той разпространил чрез интернет порнографските материали (152 фото и видеофайла с различни наименования, формат, размер и описание).

Съдят мъж, разпротсранявал детско порно

В периода 20.08.2017 г. - 10.03.2020 г. в дома си в гр. София Б. Б. държал върху дисково пространство в компютъра си порнографски материали - 1878 фото и видеофайла с различни наименования, формат, размер и описание, за създаването на които били използвани лица с неустановена самоличност, ненавършили 18-годишна възраст, и лица, които изглеждат като такива.

Задържаха изверг, уговарял 8-годишно момиче да снима порно

Софийски районен съд е постановил присъда, с която е признал за виновен подсъдимия Б. Б. по повдигнатите му от Софийска районна прокуратура обвинения. Наложил му е едно общо наказание „лишаване от свобода“ за срок от три години, чието изпълнение е отложено с изпитателен срок от пет години, както и глоба от 4000 лева.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Софийски градски съд, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Novini.bg
325 0

Свързани новини

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар