Съдят мъж, разпротсранявал детско порно

27 октомври 2020 14:36

Съдят мъж, разпротсранявал детско порно
© Getty Images/Guliver
1424 1

Днес, 27.10.2020г., Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Б. Б. за това, че разпространявал порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст и лица, които изглеждат като такива  (общо 152 фото и видео файла) - престъпление по чл.159, ал.4, т.1, вр. ал.2 от НK, както и за това, че държал върху дисково пространство порнографски материали, за създаването на които са използвани лица, ненавършили 18-годишна възраст и лица, които изглеждат като такива (общо 1878 фото и видео файла) - престъпление по чл.159, ал.6, пр.1 от НК.

В периода 04.01.2020 г. до 10.03.2020 г., намирайки се в дома си в гр. София, чрез настолен компютър свързан с интернет и инсталирана програма, предназначена за обмяна на файлове между отделни потребители по технологията „peer to peer” (от точка до точка), обвиняемият Б. Б. свалил общо 152 фото и видео файлове, за създаването на които били използвани лица, с неустановена самоличност, които изглеждат като ненавършили 18 години. Въпреки че бил запознат с принципа на работа на програмата, а именно, че при свалянето на файловете, те ще бъдат разпространени и достъпни и за други потребители в интернет, Б. Б. избрал и изтеглил порнографските материали. По този начин, чрез стартиране на програмата и изтегляне на файловете, обвиняемият разпространил чрез интернет порнографски материали – 152 фото и видеофайла с различни наименования, формат, размер и описание. Също така в периода 20.08.2017 г. до 10.03.2020 г. Б. Б. държал върху дисково пространство в компютъра си порнографски материали - 1878 фото и видеофайла с различни наименования, формат, размер и описание, за създаването на които били използвани лица с неустановена самоличност, които изглеждат като ненавършили 18 години.

Две години затвор за французин, разпространявал порнографски материали

В отдел „Киберпретъпност“ при ГДБОП–МВР, чрез специализиран софтуер, бил засечен IP адрес, за който постъпили данни, че разпространявал  порнографски материали, за създаването на които са използвани видимо малолетни лица. Служителите на ГДБОП–МВР, извършващи проверка по случая и установили, че IP адреса е предоставен на обвиняемия Б. Б. на адрес в гр. София. На 10.03.2020 г. било извършено претърсване и изземване в дома на обвиняемия, където била установена описаната по-горе компютърна конфигурация. При претърсването бил иззет компютърът, заедно с два външни харддиска, като обвиняемият заявил, че посочените вещи са лично негови и че той тегли файловете с порнографско съдържание.

Предстои делото срещу обвиняемия Б. Б. да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура.

Филип Епитропов
1424 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.17 | 16:25

1
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ

Добави коментар

Водещи новини