Съдят мъж, пребивал редовно съпругата си и баща си

На 01.10.2020 г. Софийска районна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу обвиняемия А. Г.

Причина за това е, че с две деяния, причинил на съпругата си Р. Г. леки телесни повреди в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал. 1 вр. чл. 26, ал. 1 от НК, както и за това че се заканил на Р. Г. с убийство като крещял „Ще те убия, бе ей!“ и това заканване е могло да възбуди у нея основателен страх за осъществяването му - престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. ал. 1 от НК. А. Г. е обвинен и в това, че е причинил на баща си П. Г. лека телесна повреда в условията на домашно насилие - престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 5а вр. чл. 130, ал. 2  от НК. Р. Г. и обвиняемият А. Г. били съпрузи и живеели в жилище в гр. София, ж.к. „Света троица“. В същото жилище живеел и бащата на обвиняемия - П. Г. Няколко месеца след сключване на граждански брак А. Г. започнал да упражнява физическо насилие над съпругата си и баща си.

На 26.05.2020 г. Р. Г. била в семейното жилище, когато обвиняемият се прибрал, след като употребил алкохол. Той започнал да крещи и да ѝ нанася удари с юмруци и ритници в областта на тялото и главата. С нанасянето на тези удари обвиняемият причинил на Р. Г. лека телесна повреда, изразяваща се в счупени предни зъби и счупено ребро.

Полицай се закани да убие бившата си съпруга, задържаха го

На 05.06.2020 г. Р. Г.отново била в дома си, а обвиняемият се прибрал пиян и започнал да я удря с юмруци в областта на тялото и главата, с което ѝ причинил лека телесна повреда, изразяваща се в счупено ребро, оток в тилната област на главата, охлузване на лицето. Докато ѝ нанасял удари, А. Г. крещял към Р. Г. „Ще те убия, бе ей!“. В един момент той спрял, а Р. Г. се обадила на телефон 112.

Съдят рецидивист за домашно насилие и закана с убийство

На 08.06.2020 г. през целия ден обвиняемият употребявал алкохол в дома си. Вечерта той се скарал с баща си, след което започнал да му нанася удари с юмруци и ритници в областта на тялото и главата, с което му причинил лека телесна повреда, изразяваща се в кръвонасядания. П. Г. успял да излезе от жилището и позвънил на съсед, като го помолил да се обади в полицията. На място пристигнали полицаи от 03 РУ-СДВР, които задържали обвиняемия А. Г.

Почина 76-годишната жена, пребита от сина си в Разград

По случая било образувано досъдебно производство. На 11.06.2020 г. спрямо А. Г. била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Предстои делото срещу него да продължи в съда, съобщиха от пресцентъра на Софийска районна прокуратура

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално 18+

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет