Мъж почина, трупът му лежи с месеци в софийски апартамент

Софийски жител, който живеел сам, е починал в дома си. Човекът е живял като несретник и не е имал близки. 

Непоносимата миризма във входа е накарала съседите да потърсят помощ от институциите.

Издъхна мъжът, открит в кома до мъртва жена край Студена

След поредица обаждания от 10-ти този месец до 112, полиция, пожарна, гражданска защита и прехвърляне от институция на институция получават един и същ отговор от всички институции: "Направете протокол от събрание на входа и викнете ключар. Като влезете и намерите труп ни звъннете да дойдем", съобщава Агенция "Булфото".

Извиканият на място ключар казва, че не може да отвори, и че според него вътре им труп. Останалите ключари, на които се обаждат съседите отказват да дойдат. Обитателите на блока взимат решение да се разбие прозореца на балкона и да се проникне в апартамента. Единия от съседите влиза и намира трупа. Едва тогава на място пристигат екипи от 6-то РПУ, бърза помощ и следствена служба. Линейката отнася тялото.

Единият от съседите на починалият е помолен да свидетелства при влизането в апартамента и си поставя противогаз, заради силната миризма.

Според закона, етажната собственост трябва да вземе решение, да разбие вратата, да намери труп и да подаде сигнал на 112, за да се изпрати полицейски екип на мястото. Това беше казано и на живущите от кооперацията на ул. "Рачка" 38.

 

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално 18+

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет