Петър Чолаков: Ако надделее прагматизмът, ПП-ДБ би останала на резервната скамейка

  • 27 октомври 2024 22:50

  • 1494
  • 0
Петър Чолаков: Ако надделее прагматизмът, ПП-ДБ би останала на резервната скамейка
© Нова Нюз

Изборният пъзел тепърва ще се нарежда, каза пред БНР политологът Петър Чолаков.

Всичко по темата:
Предсрочните избори на 27 октомври 777

Интригата е голяма, посочи той относно резултатите на партиите "ВеличиеВеличие„Величие“ е националистическа политическа партия в България, учредена през" и МЕЧ, за които още не е ясно дали ще влязат в новия парламент. В този смисъл политологът призова да се изчака паралелното преброяване.

Според него изглежда малко по-лесно ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" да се разберат: "Преди избори сигналите от страна на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" са двупосочни. Натискат мигача и наляво, и надясно. Биха работили с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и не биха работили с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Оставят си вратата, този път доста по-ясно, за управление с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Друг е въпросът дали имат намерение въобще да тръгнат да влизат през тази врата заедно с Борисов, а бих казал и с Пеевски, за да управляват отново заедно, или си оставят тази врата по-скоро, за да кажат, че са диалогични, и за да не ги упрекне Борисов, както е в негов стил – да им се накара".

ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в са първа политическа сила и те са с двоен резултат, което е много голяма електорална преднина, подчерта Петър Чолаков. По думите му, ако "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" отново работят с Борисов и Пеевски, това ще им се отрази много негативно електорално. За момента обаче при "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" поне е спряла ерозията, коментира политологът. Според него ако надделее прагматизмът, коалицията по скоро би останала на резервната скамейка: "Едно такова управление ще бъде много непопулярно. С много кратък хоризонт ще бъде такова правителство около ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в плюс Пеевски".

ГЕРБ печели изборите, битка за второто място, осем партии в НС

За него тандемът, който се оформи, е ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и Пеевски.

Чолаков заяви категорично, че гласовете от чужбина ще решат драмата между двете ДПС-та и въпроса за това кой ще бъде втори. Той обяви, че има неофициална информация за гласовете в Турция, според които Пеевски успява да се наложи сред българите там.

Политологът отбеляза като позитивна тенденция по-високата избирателна активност. Той напомни, че от негласуването печелят търговците на гласове: "Избирателите повече от друг път, особено сравнено с предишния път, оцениха това и отидоха да гласуват".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини