Кои са новите народни представители от 28 МИР – Търговище

  • 17 юни 2024 13:42

  • 320
  • 0
Кои са новите народни представители от 28 МИР – Търговище
© Novini.bg/ Canva

Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви имената на народните представители в 50-ото Народно събрание. Търговищкият 28-ми многоманден избирателен район излъчва четирима народни представители. Един депутат ще представлява региона от коалиция ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и трима - от партия "Движение за права и свободи" (ДПС). 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 895

Подредбата е според номера в бюлетините, изтеглен в жребия на ЦИК:

Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в – СДС – Тя е магистър по „Счетоводство и контрол“. Има обучения в областта на "Вътрешния одит в публичния сектор" в Министерствата на финансите на Ирландия и Великобритания и в областта на "Държавната финансова инспекция" в Министерството на финансите на Португалия, съобщиха от пресцентъра на коалицията в Търговище. Петкова е била финансов ревизор и финансов експерт в Столичното управление "Държавен финансов контрол", след което професионалната ѝ кариера продължава в Агенцията за държавен вътрешен финансов контрол. От 2007 г. е директор на дирекция "Организация и извършване на инспекционната дейност" в Агенцията за държавна финансова инспекция (АДФИ). В периода 2010-2013 г. заема длъжността директор на АДФИ. Служебен зам.-министър на финансите в правителството на служебния министър-председател проф. Георги Близнашки. Министър на енергетиката от 7.11.2014 г. до 27.01.2017 г. и от 4 май 2017 г. до 2021 г. Справка на сайта на Народното събрание показва, че Петкова е била депутат в шест поредни парламента - от 44-ия до 49-ия. 

Кои са новите народни представители от 3 МИР – Варна

Джейхан Ибрямов от ДПС – Той е магистър по политически мениджмънт. Ибрямов е заместник-председател на Движението за права и свободи, бивш председател на Младежкото ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Той е депутат последователно в 43-то, 44-то, 45-то, 46-то, 47-мо, 48-мо и 49-то Народно събрание. Бил е заместник-министър на инвестиционното проектиране. Член е на Централното оперативно бюро на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Семеен е, има две деца, информираха от Областния съвет (ОС) на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в Търговище.

Неждет Шабан от ДПС – Той е икономист, политолог, бивш кмет на Община Омуртаг. Семеен е, има едно дете, посочиха от ОС на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с - Търговище.

Джем Яменов от ДПС – Той е зам.-председател на Младежко Движение за права и свободи. Студент е по право, икономика и мениджмънт в Италия. Има множество академични и спортни успехи. Яменов е несемеен, съобщиха от Областния съвет на партията. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
320 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини