Проф. Танев: С тези полуизбори Борисов и Пеевски се наместиха по-добре в системата

  • 12 юни 2024 16:48

  • 846
  • 6
Проф. Танев: С тези полуизбори Борисов и Пеевски се наместиха по-добре в системата
© Novini.bg / Canva

Националните избори бяха нещо като двутактов мотор, междинни, нещо като овчарски скок, с който се понаместиха по-добре Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г и Делян ПеевскиДелян ПеевскиБизнесменът и депутат вече 4 мандата от гражданската квота на ДПС Делян Пеевски е роден в София на в системата, която вече и без това се беше килнала в тяхна посока. Това коментира пред БНР проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент, преподавател по политически науки в Софийския университет и бивш министър на образованието.

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 901

"Това беше донагласяне на нещата. Не бяха истински избори с нещо ново. Затова беше вяло всичко и хората го усетиха. Полуизбори - това е моята кратка преценка за тях. ... Беше целта да се донакаже и да се махне трънът в сглобката - ПП-ДБ".

Според него Борисов е "най-талантливият политик, който имаме в последните години и той успява достатъчно добре да си свърши работата в своя полза":

"Той и неговата партия ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в бяха низвергнати и уж бяха в ъгъла преди 3 години, но ето докъде се стигна. За разлика от други той показа, че може да се учи и всяко негово правителство беше с нов Борисов".

Тодор Червенков: Това бяха най-мъчителните избори

Прогнозата на проф. Танев за бъдещ кабинет включва различни хипотези: "Едната възможност е да се направи някакъв вид нова сглабка на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в с ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ще си купят някоя от малките партии, в която ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в ще има водещото място. Вторият вариант е правителство на малцинството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, които ще си имат дружки ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и евентуално "Величие".  

По думите му президентът Румен Радев вече втори мандат е твърде политичен и много силно взема страна, вместо да обира луфтовете и вибрациите между страните и да ги обединява, той остро заема страна.

Няма страшно в това, че избирателната активност е ниска, хората са преценили, че няма нищо ново, коментира още проф. Тодор ТаневТодор Танев Проф. Тодор Танев е роден през 1957 г. в София. Завършил е социология в СУ „Св. Климент и подчерта: "Българската демокрация не е пострадала!".

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
846 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2024.06.12 | 16:57

1
Поздравявам Всички Българи с ДЕНЯТ НА РУСИЯ 12 ЮНИ... Времето на ЕВРОНАТО СДС - ДПС и подобразните им АНТИРУСКИ метежници от 90-те г. СВЪРШИ! АНТИРУСКИТЕ ПОЛИТИКИ и ПОЛИТИЦИТЕ прокарващи ги трябва да бъдат ИЗМЕТЕНИ! ВРЕМЕНАТА в 2024г. ВЕЧЕ СА ДРУГИ, САМО РУСИЯ, ЕВРАЗИЯ и БРИКС! Изборите го показаха, само 10% от вота е за ЕВРОНАТО, 90% са ПРОТИВ ЕВРОНАТО! САМО РУСИЯ и БРИКС!

2024.06.12 | 18:13

6
На майка ти у шундата олигофрен недоклатен

2024.06.12 | 18:12

5
Да ти е а майката мръсна долна руска подметко

2024.06.12 | 17:47

3
Да го духат руските варвари

2024.06.12 | 18:11

4
Още един помияр недоклатен се. Изака

2024.06.12 | 17:46

2
Само Герб другите са измамници и вече знаете защо

Добави коментар

Водещи новини